Destinationer i USA

Turistmål i USA

USA är på många sätt ett jättestort land, både till ytan och naturligtvis också med tanke på allt som finns att upptäcka där. Det är en ren omöjlighet att med några enkla ord täcka in allt som finns att se och göra i USA. Här får du i vart fall några axplock vad gäller turistmål i Amerika.

Missa inte!

Olika områden att resa till i USA

Östkusten

Befinner du dig på den amerikanska östkusten så är självklart The Big Apple – New York – ett måste att besöka. Här kan du ofta uppleva gratiskonserter i Central Park med stora band och artister som Bon Jovi eller Bruce Springsteen. Eller varför inte åka karusell på något nöjesfält ute på Coney Island? Har du tid och möjlighet kan du göra en avstickare till de världsberömda Niagarafallen.

Florida

Längst ner i söder utmed Atlantkusten ligger delstaten Florida som lockar med sol och bad. Här hittar du även Walt Disney World och Kennedy Space Center. Everglades träskmarker och öarna i Key West är andra utflyktsmål. I Miami kan den arkitekturintresserade studera hus med så kallat Art Deco-stuk utmed Ocean Drive.

Hawaii

Om Florida inte kan mätta ditt begär efter mer av sol och bad så bör du absolut fortsätta resan till USA:s yngsta delstat, Hawaii som även lockar med perfekt surfing. Besöker du Honolulu så får du inte missa Waikiki Beach och minnesmärket över attacken mot Pearl Harbor, USS Arizona Memorial.

Mindre vanliga turistmål

Om du lockas av minnesmärken kopplat till amerikansk historia så finns det en lång rad sådana på olika platser runt om i USA. På en karg bergsplatå i delstaten Montana ligger Little Big Horn Battlefield National Monument som ett minne över striden 1876 mellan indianer och general Custers sjunde kavalleriregemente, den strid som skulle bli Custers sista.

I Gettysburg, Pennsylvania finns ett annat monument som minner om slaget där 1863 som skulle komma att vända det amerikanska inbördeskriget mellan nord och syd till nordstaternas favör.

Tillhör du Elvis Presleys beundrare bör du besöka hans hem Graceland i Memphis, Tennessee där man också kan besöka hans grav.

Los Angeles

Vi kan naturligtvis inte avsluta en artikel om turistmål i Amerika utan att nämna Los Angeles. Staden är som ett USA sett genom ett par Ray Ban-solglasögon. Förutom alla filmstudios man kan besöka här så finns även Disneyland, bra shopping, fantastiska restauranger och härliga badmöjligheter längs kusten. Alla vräkiga villor tillhörande kändisar som är bosatta i LA brukar vara populära turistmål i ”Änglarnas stad”.

Populära artiklar

 

Helikopter till Grand Canyon

Helikopter landat nere i Grand Canyon

Att åka helikopter över Grand Canyon är ett av de absolut bästa sättet att uppleva detta enorma naturverk på. Det finns ett stort utbud av helikopterturer till Grand Canyon. De flesta avgår från Las Vegas och landar sedan nere i Grand Canyon. Läs mer här om att åka helikopter till Grand Canyon.

 

Hotelltips populära städer