Honolulu

Honolulu är den största staden i delstaten Hawaii, och även tröskeln in till resten av Hawaii många öar. Honolulu är ett riktigt semesterparadis, med sol, bad, shopping och många fantastiska äventyr.

Att göra i Honolulu

I Honolulu väntar många spännande utflykter och aktiviteter. Staden är en smältdegel av natur och storstad och olika kulturer. Det finns helt enkelt något för alla i Honolulu, och med närheten till havet även sol och bad. De allra bästa stränderna i Honolulu ligger i området som kallas för Waikiki.

Ett av de mest spännande sätten att uppleva Honolulu är från ovan. Det finns flera häftiga helikopter och småplansturer som tar en över den fantastiska staden. Vyerna är makalösa, och det är en upplevelse utöver det vanliga. Läs mer och boka genom länken nedan:

En annan populär aktivitet på Hawaii, som även går att genomföra i området runt Honolulu, är snorkling. I Hawaiis vatten finns ett fantastiskt rikt djurliv, och vattnen är otroligt klara. Bland annat hör det till vanligheterna att möta både havssköldpaddor och ibland även delfiner under dessa snorklingsturer. Ett av de bästa ställena för just snorkling är Hanauma Bay som ligger en liten bit utanför Honolulu. Det finns arrangerade turer från staden till bukten som även inkluderar snorkling.

Om man vill uppleva Hawaii från under ytan finns det andra alternativ än snorkling. Till exempel finns det även möjliheter att testa på så kallad undervattenscooter, som är en unik och rolig upplevelse. Detta går att göra i anslutning till Honolulu. Läs mer och boka här:

Honolulu har otroligt fina stränder
I Hanauma Bay finns det goda möjligheter att snorkla

USS Arizona Memorial
En av de mest berömda historiska sevärdheterna i Honolulu är USS Arizona Memorial, som uppförts till minne av slaget vid Pearl Harbour. Minnesmonumentet ligger ute i vattnet, ovanpå vraket av USS Arizona som sjönk vid attacken på Pearl Harbour under andra världskriget. Minnesmonumentet är mycket välbesökt, och det finns även information och utställningar om Pearl Harbour där. I området går det även att besöka krigsskeppet USS Missouri. För mer info och biljetter, följ länken nedan:

Diamond Head
En av de absolut mäktigaste och häftigaste naturupplevelserna i Honolulu är den gigantiska vulkankratern Diamond Head som överblickar staden. Diamond Head är en av de mest kända landmärkena för staten Hawaii och därför ett populärt turistmål. Det finns trevliga vandringsleder till toppen där man sedan kan njuta av makalösa utsikter. Det finns även arrangerade guidade turer till toppen där man även får lära sig om kraterns historia. Läs mer om detta och boka biljetter här:

USS Arizona Memorial är Pearl Harbour är ett känt landmärke
Vulkankratern Diamond Head tornar över Honolulu

Shopping i Honolulu

Honolulu är en riktig storstad i ordet rätta bemärkelser. Här finns därför mycket goda möjligheter till bra shopping. Det finns flera stora och fina köpcentrum i Honolulu, där det mest berömda är Ala Moana Center. Ala Moana, som det kallas i folkmun, är det största köpcentrumet i Hawaii, och även det femtonde största i hela USA. Det är unikt och annorlunda på så sätt att det inte har ett tak, utan är ett så kallat utomhus-köpcentrum, och även det största i sitt slag i hela världen.

Det finns även ett område lite utanför centrala Honolulu med ett stort antal outlets där det går att köpa märkeskläder till mycket bra priser. Det går regelbundet skyttelbussar till och från dessa outlets, och det är därför både enkelt och smidigt att ta sig dit om man inte har hyrbil.

Hotell i Honolulu

De flesta stora hotell och resorter ligger i området Waikiki vid kusten. Där finns otaliga stora hotellkomplex, ofta med pooler, spa:n och andra anläggningar. Känner man inte behov av att bo nära stranden så finns det många hotell i centrala Honolulu, men dessa är ofta lite dyrare. Vill man bo billigt ska man söka sig till Downtown Honolulu. Tänk dock på att det kan ta en stund att ta sig in till centrala Honolulu och Waikiki från dessa områden.

Att äta i Honolulu

I Honolulu finns en spännande mix av kulturer, som givetvis även speglar sig i stadens speciella matkultur. Bland annat är Hawaiisk barbeque mycket populärt, och det äts mycket skaldjur och fisk i spännande kombinationer. Ett av de bästa matdistrikten i Honolulu är Ala Moana, där många restauranger finns samlade.

Är man intresserad av det lokala köket är en guidad tur med smakprovning ett perfekt sätt att upptäcka Honolulus mat. Läs mer och boka via länken nedan: