Sökrutan laddar

Hyra bil i USA

Billiga hyrbilar i USA

Som bekant är bilen amerikanens bästa vän och hela samhället är uppbyggt på att “alla” har en bil. Därför rekommenderar vi att hyra en bil på din USA-resa om du tänker förflytta dig mycket. Alternativet är att ta en taxi varje gång ni vill någonstans. Enda undantaget är egentligen New York City med sin tunnelbana. Hyrbilsfirmorna i USA är gigantiska och priserna är pressade. En hyrbil har fria mil och försäkring är inkluderat hos oss, något man ska se upp för hos vissa utländska sidor.

Tips för att hyra bil i USA

  • Boka från Sverige innan du reser. Om du bokar hyrbilen när du befinner dig i USA så kostar försäkring extra. Ta i så fall hjälp av någon som är i Sverige.
  • Använd sökrutan nedan – så ingår trafikförsäkring, vagnskadeförsäkring, stöldskydd med 0 kr i självrisk. Allt du behöver helt enkelt.
  • Välj eventuella tillägg (såsom extra förare, barnstol, GPS) vid bokningen. På plats kostar det mer.
  • Gå inte på försäljarnas knep om att lägga till extraförsäkringar på plats. De är antingen onödiga eller så ingår de redan i er hemförsäkring!
  • Vägtullar finns i vissa stater, speciellt Florida. Avgifterna är små och det är inga problem att köra på dessa vägar med hyrbil. Vill du veta mer läs om vägtullar i USA.
  • Läs fler tips om att hyra bil i USA.

Navigering och GPS

Det går bra att hyra en GPS som man lägger till vid bokningen. Det kan dock bli dyrt om man är iväg på en längre roadtrip. Ett bra alternativ är att använda Google Maps, då krävs data och det går ofta att köpa något dyrt paket hos din operatör eller skaffa ett lokalt sim-kort i USA till ett lägre pris.

Bensinpriser i USA

Bensinpriset är lägre i USA än i Sverige. I Kalifornien, längs västkusten och runt New York och Chicago är det dyrast. Priset som syns är per gallon och en gallon är 3,84 liter. I centrala USA kan priset vara ganska mkt billigare. På de flesta ställen som också är populära för turister får man räkna med ett högre pris, men ändå mycket billigare än hemma.

Några övriga saker att tänka på

  • Du måste själv sätta på ljuset på bilen.
  • Priset för en hel vecka är ofta förmånliga.
  • Åldersgräns: 21 år (21-25 år kostar extra).

Trafikregler i USA – köra vid rött vid högersväng?

I USA bestäms trafikreglerna av varje “state” och kan därför variera något. I hela landet kör man på höger sida. Den största skillnaden mot att köra i Sverige är att man normalt får svänga höger i korsningar när det är rött ljus. Om man inte får det finns en skylt liknande den nedan. Tänk på att alltid stanna till dock! Även fast körning under påverkan av alkohol är olagligt så är alkoholhaltsgränserna i blodet högre än i Sverige. Gränsen i USA är 0,8 promille medan Sverige har 0,2 promille.

Skylt som visar att man inte får svänga höger vid rött

Hyr en cabriolet sportbil i USA

När det är sommar i USA är det populärt att hyra en cabriolet. Den vanligaste bilen man får när man valt cabriolet vid bokning är en Ford Mustang. Dessa bilar har över 300 hästkrafter och är riktigt roliga att köra. Priserna är ofta relativt låga så passa på att hyr en cabriolet sportbil när du är på semester i USA.

Hyr en cabriolet i USA