Sökrutan laddar

Hyrbil i Florida

På denna sida kan du läsa om detaljer för att hyra bil i Florida. Om du inte läst våra generella tips för att hyra bil i USA så kan du göra det via länken nedan.

Hyra bil i USA – generella råd

I Florida finns det många intressanta och roliga sevärdheter för hela familjen. Förutom sol och bad är delstaten även hem till flera av USA:s bästa och mest välbesökta temaparker. Det bästa sättet att färdas på i Florida är utan tvekan med bil, och det är både enkelt och smidigt att hyra bil där.

Att hyra bil i Florida

Hyrbilskontor finns i de flesta större städer i Florida, och går oftast enkelt att nå med bil eller till fots. Även på flygplatserna går det utmärkt att hämta upp hyrbilar. Det finns tre stora internationella flygplatser i Florida: Miami flygplats, Fort Lauderdale och Orlando flygplats.

Hyrbilsbolagen på samtliga dessa flygplatser ligger i direkt anslutning till flygplatsen, och går lätt att ta sig till antingen till fots från ankomstterminalen eller med flygplatsens interna gratiståg. Det är väl skyltat, både vid hämtning och avlämning. Det finns ett stort antal hybilsbolag representerade på flygplatserna, och därmed även stor valmöjlighet.

Hos vissa biluthyrare finns även möjlighet att hämta bilen på ett ställe och sedan lämna den på ett annat. Det absolut bästa alternativet för att hyra bil i Florida är att boka bilen online innan avresa. Detta säkerställer att bilen finns på plats vid upphämtning, och ger oftast ett bättre pris.

  • Hyrbil i Florida

Tillägg vid bilhyrning

Vid en onlinebokning går det även bra att boka tillägg som man önskar i bilen, som till exempel bilbarnstol och GPS. Just GPS är bra att ha i bilen, särskilt om det planeras körning i städer. En GPS underlättar körningen och gör det även lättare att planera sin biltur.

Avgiftsbelagda vägar i Florida

I Florida finns ett utbrett system med avgiftsbelagda vägar och broar som sträcker sig över hela delstaten, men det är varken krångligt eller dyrt att köra på dessa vägar. I Florida används ett system med elektroniska pass – SunPass – som automatiskt registrerar när du kör på en avgiftsbelagd väg. Som bilist behöver du alltså inte stanna och betala avgiften kontant under vägen, vilket gör körningen mycket smidig.

De elektroniska passen brukar hyrbilsbolagen ha förinstallerade i sina bilar, och kostnaden dras oftast i slutet av hyrbilsperioden. Detta kan dock skilja sig mellan olika hyrbilsbolag, så kontrollera vid bokningen vad som ingår och om det finns ett elektroniskt pass installerat i din hyrbil.

Att köra bil i Florida

Att köra bil i Florida är en mycket trevlig upplevelse, och det finns flera speciella vägsträckor som är kända för sina fantastiska omgivningar och spännande historia. Bland annat är Broward County A1A i anslutning till Fort Lauderdale, med sina varierande natur och kustlandskap värd en tur.

Key West
En av de mest populära och mycket omtyckta utflykterna i Florida är att köra ut till Kew West. Vägen dit sker på flera småöar med långa broar mellan dem. Staden Kew West ligger längst ut och är en trevlig liten stad, det är USA:s sydligaste stad.

Även Green Mountain Scenic Byway strax utanför Orlando är känd för sina berg och sjöar, och på vägen finns även möjlighet att stanna till i flera mysiga städer med mycket intressant historia. Strax utanför Jacksonville i norra Florida finns William Bartram Scenic and Historic Highway, som är en av de mest historiskt intressanta rutterna i delstaten. Där går det att uppleva det gamla Florida, med lämningar från urinvånarna och gamla plantage-anläggningar och odlingar, samtidigt som den fantastiska naturen omgärdar en under resan.

Det går med fördel att köra på en roadtrip i delstaten för att få ut så mycket som möjligt av resan.