Kryssningar i USA

Paradisöar, fantastisk mat, dryck, sol och bad, föreställning, aktiviteter, spa och mycket mer, detta är något som alltid ingår på en kryssning. Kryssningar i karibien är mycket populärt och avgår normalt från Florida och det finns ett enormt utbud, något för alla! Förutom Karibien finns det kryssningar i USA på Hawaii, Alaska, längs med östkust och västkust med mera. Det är även möjligt att åka en kryssning över Atlanten från Köpenhamn till New York eller Florida.

Hitta och boka en drömkryssning

Det är oftast bra att vara ute i god tid för att få bäst pris på en kryssning, detta är extra viktigt när det gäller högsäsonger. När det gäller kryssningar är det bra att ta hjälp av en resebyrå så att hela resan hänger ihop. Vi rekommenderar Go Cruising som vi vet har väldigt bra personlig service.

För mycket mer information om kryssningar i allmänhet rekommenderar vi kryssningar.se.

Karibienkryssningar från Florida

En Paradisö med vita stränder

Kryssningar i Karibien

Från Florida finns det massvis med kryssningar som tar dig söderut mot Karibien. Många av kryssningarna är 7 dagar långa men det finns både kortare och längre.

Kryssningar från New York

Ett kryssningsfartyg från Norwegian är i New York, utanför Manhattan

New York kryssningar

Från New York finns det kryssningar året runt. På vintern går de till Karibien och sommaren längs med USA:s kust både söderut och norrut. Läs även om New York till Köpenhamn.

Olika kryssningar i USA

Kryssningar i Karibien

I Karibien finns det alla typer av kryssningar; för barnfamiljer, par, pensionärer, singlar med mera. Olika rederier har ofta olika inriktningar, där till exempel Disney Cruises är extra bra anpassat för barnfamiljer, Celebrity Cruises en lyxkryssning mer inriktad för par och Carnival med sin yngre publik och mer fest. Även utbudet av destinationer är stort med alla öar runt om i Karibien.

Kryssning till Hawaii

Från västkusten i USA går kryssningar till Hawaii och Mexikanska Rivieran. Hawaiikryssningar finns året runt både från fastlandet och kryssningar som utgår från Honolulu på Hawaii. Hawaii är en populär destination på grund av sitt tropiska klimat, fantastiska natur och spännande kultur. Det finns mycket att se och utforska på de olika paradisöarna.

Kryssning till Alaska

Alaska är en sommardestination som blivit alltmer populär, dessa kryssningar hittas oftast bäst från Seattle. Alaska har mycket spännande vildmark och det finns många sätt att utforska den. På en kryssning till Alaska stannar fartyget i olika hamnar där du kan åka på valsafari, prova ziplining eller vaska guld. Fartyget kryssar fram mellan gnistrande glaciärer, tät skog och otroligt vackert fjordlandskap.

Transatlantisk – kryssa till USA

Varför ta flyget fram och tillbaka till USA när där går kryssningar? En kryssning över Atlanten tar mellan 7 och 21 dagar, beroende på hur många stopp rutten har. Det finns ett par riktiga drömkryssningar över Atlanten. De snabbaste kryssningarna går från Southampton till New York utan några stopp.

Rederier

I USA och Karibien finns alla de större rederierna representerade. De populäraste kryssningarna bland svenskar är oftast med Royal Caribbean och MSC Cruises, de erbjuder marknadens största fartyg och har flera prisvärda kryssningar till en hög standard. Utöver dessa är Celebrity Cruises, Holland America, Costa, Norwegian, Carnival också stora rederier med många kryssningar.