Kryssningsfartyg i Karibien - familjefoto

Kryssningar från Orlando

Få ut det bästa av din USA-resa och åk på kryssning från Orlando! Florida är porten till många tropiska destinationer i hela Karibien, Kuba och Bahamas. Kryssningar i den Karibiska övärlden är oftast några dagar till en vecka långa, och går smidigt att kombinera med en större resa. Lämna tillbaka lämna tillbaka hyrbilen i Orlando och kom ombord på en kryssning till paradiset.

Kryssningshamnen i Orlando – Port Canaveral

Orlandos hamn Port Canaveral ligger på östkusten i centrala Florida och är delstatens snabbast växande kryssningshamn. Port Canaveral är en smidig upplevelse för besökare med sina nya, moderna terminaler som är designade för en stressfri och bekväm bordning. Port Canaveral ligger ca 72 kilometer från Orlando. Det gör att besökare kan njuta av det mesta under sin resa i Florida och kombinera Orlandos populära nöjesparker med en kryssning i den tropiska övärlden. Det är enkelt att hitta till hamnen via motorväg och State Road 528 och I-95, som är skyltade till Port Canaveral. Från Orlando International Airport är det ungefär 45 minuters körning.

Rederier

Flera av de största rederierna erbjuder kryssningar från Orlando. Härifrån kan du åka med bland annat Royal Caribbean, Disney Cruises, Norwegian Cruise Line, och Carnival. Vilka som kör de olika rutterna kan bero på säsongen. Rederierna kan skilja sig åt till pris, klass och aktiviteter. Därför kan det vara bra att läsa om rederier i USA innan du bokar.

Kryssningsdestinationer

Orlando till Karibien

Port Canaveral är en av de största avresehamnarna för kryssningar i Karibien. Flera rederier erbjuder kryssningar med varierande längder och stopp i den Karibiska övärlden. Kryssningar som åker till västra Karibien kan stanna vid fantastiska platser som paradisstränderna i Cozumel i Mexiko, Belize och Roatan Islands. Rutten kan även gå via färgsprakande Falmouth i Jamaica och Castaway Cay. En kryssning i östra Karibien bjuder ofta på pärlor som att simma med delfiner i Amber Cove, spännande matupplevelser i Puerto Rico och fler fantastiska stopp på Grand Turk och Bahamas.

Läs mer om kryssningar i Karibien här.

Orlando till Bahamas – Karibien

Port Canaveral är en populär arvresehamn för några dagars avslappnande kryssning i Bahamas, västra Karibien. Hit kan du åka med bland annat Royal Caribbean. Bahamas består av en övärld med över 700 olika öar, och erbjuder både het karibisk puls och några av världens vackraste stränder. Kryssningarna stannar vanligtvis på platser som Great Stirrup Bay, Cococay och Nassau. Med sin gemytliga stämning är Bahamas perfekt för dig som vill njuta av riktigt klarblått vatten, karibisk kultur och roliga aktiviteter för alla åldrar.

Orlando till Kuba – Karibien

Från Orlando kan du åka på några dagars kryssning till Kuba, Karibiens största ö. Rutten går ofta via soliga Key West i Florida innan den åker vidare till Havanna. Här kan du uppleva den kubanska rytmen i sprudlande småstäder, eller öns storslagna djungelnatur. På Havanna finns grönskande naturparker där du kan vandra bland berg och palmer eller dyka i vackra vattenfall.

Korsa Atlanten från Orlando till Barcelona

Upplev två världar under samma resa – korsa Atlanten från Orlando och se några av Europas vackraste platser! Från Port Canaveral kan du åka på kryssning över Atlanten till vackra Barcelona under vissa perioder på året. Njut av ruttens olika stopp i Azorerna och Portugal innan kryssningen avlutas i Barcelona, Spanien. Kryssningen brukar ta ca två veckor. Kryssningarna avgår vanligtvis på våren och tillbaka till Florida under hösten när kryssningssäsongen tar slut i medelhavet.

Jämför kryssningar och boka online

Kryssning är ett mycket prisvärt semesteralternativ som blir alltmer populärt. Använd vår sökmotor för att jämföra kryssningar och få fram de bästa priserna i USA. Med en enkel sökning kan du få fram billiga kryssningar och fantastiska destinationer för dina datum och önskemål. Det är oftast bra att vara ute i god tid för att få bäst pris på kryssning i Karibien, särskilt vid högsäsonger. Ibland är en kryssning mycket billigare hos oss, så börja alltid med oss för chansen att hitta en billig kryssning!