Kryssningar från Seattle

Få ut det mesta av din USA-resa och åk på kryssning från Seattle till Alaska. Det finns inget bättre sätt att se den storslagna, vilda naturen i de norra staterna! Kryssningar mot Alaska är oftast en vecka långa, och går enkelt att kombinera med en längre roadtrip i USA. Kryssa mellan gnistrande glaciärer, mäktiga fjordlandskap och gå på valsafari under dina dagar vid Alaskas kust.

Läs mer om vad du kan göra i Washington här.

Kryssningshamnen – Port of Seattle

Seattles hamn Port of Seattle är hem för flera kryssningsfartyg i delstaten Washington. Kryssningarna åker från terminaler vid Pier 66 och Pier 91. Här finns parkeringsgarage på bekvämt gångavstånd från terminalerna. Hamnen har gott om restauranger och ligger även nära marknader och Seattle Aquarium. Det är enkelt att ta sig till Seattle-Tacoma International Airport, som ligger ca 30 minuter bort. Port of Seattle erbjuder även bagagetransfer och check-in till flygplatsen efter din kryssning. Passagerare kan även köras direkt till hyrbilsbolagen för att hämta hyrbilen och utforska Seattle.

Rederier

Några av de mest populära rederierna erbjuder kryssningar från Seattle. Härifrån kan du åka med Royal Caribbean, Carnival, Celebrity Cruises, Norwegian och Princess Cruises. Vilka som kör de olika rutterna kan bero på säsongen. Rederierna skiljer sig åt till pris, klass och aktiviteter. Därför kan vara bra att läsa om rederier i USA innan du bokar.

Kryssningsdestinationer

Kryssningar från Seattle till Alaska

Det går flera kryssningar från Seattle till Alaska. Den historiska rutten är en fantastisk sjöresa bland glaciärer och fjordar, tät skog och mysiga små hamnar längs vägen. En kryssning mot Alaska ger dig en unik möjlighet att se de norra staternas föränderliga, vilda landskap från havet. De flesta rutterna går till Alaska och tillbaka till Seattle under ca en vecka. Därav är det smidigt att kombinera med en längre resa I USA.

Stop längs vägen – Alaska och Kanada

Kryssningarna kan variera i rutt och vilka hamnar fartyget stannar i. De vanliga stoppen på en Alaska-kryssning är Juneau, Skagway, Ketchikan och Victoria.

Juneau

Juneau är Alaskas huvudstad och ofta ett tidigt stopp på kryssningen. Staden är känt för sina otroligt vackra glaciärer och storslagna vyer av hav och berg. Här finns många sätt att insupa landskapet; åk på valsightseeing, lär dig köra hundspann eller åk på utflykt med båt bland de mäktiga fjordarna. Du kan också uppleva Juneaus otroliga glaciärer från ett sjöflygplan!

Skagway

Skagway är ett historiskt stopp i Alaska. Hit åkte många hoppfulla under ”Gold Rush”-eran på jakt efter guldet i Yukon och Klondike, och den lilla staden har många historier att berätta. Besök gamla Red Onion Saloon som idag är ett museum och restaurang. I Skagway kan du åka helikopter över glaciärerna och se de vackra isskulpturerna från luften. För naturälskaren väntar en spännande utflykt med ziplining genom Alaskas täta skog.

Ketchikan

Kethcikan är en liten kuststad som är rik på kultur och minnesvärda aktiviteter. Det är stoppet för dig som älskar att vara ute i naturen och friska luften! Här finns oändligt med skog att utforska och härliga floder att fiska. Den modige kan ta del av en vandring på gångbron uppe bland trädtopparna i Tongass National Forest. I Ketchikan kan du åka på båtturer för att se det vilda landskapet och glaciärerna på nära håll.

Victoria

Victoria är huvudstad i provinsen British Columbia i Kanada. Det är en väldigt trevlig storstad som andas ett rikt kulturarv. Det bästa sättet att ta del av atmosfären kan vara att promener och se historiska byggnader, gallerier, trädgårdar och allt som Victoria har att erbjuda. Vid kusten kan du ge dig ut på valsightseeing och se späckhuggare. Du kan också  hyra kajak på någon av stadens sjöar.

Inside Passage

Längs kusten mellan Ketchikan och Victoria ligger det berömda Inside Passage, ett passage med tusentals små öar och gemytliga kuststäder. Många kryssningar tar vägen längs Inside Passage tillbaka till Seattle. Här kryssar du genom fjordar, höga klippor, skogsstränder och vattenfall med majestätiska berg i bakgrunden.

Jämför kryssningar och boka online

Kryssning är ett mycket prisvärt semesteralternativ som blir alltmer populärt. Använd vår sökmotor för att jämföra kryssningar och få fram de bästa priserna i USA. Med en enkel sökning kan du få fram billiga kryssningar och fantastiska destinationer för dina datum och önskemål. Det är oftast bra att vara ute i god tid för att få bäst pris på kryssning, särskilt vid högsäsonger. Ibland är en kryssning mycket billigare hos oss, så börja alltid med oss för chansen att hitta en billig kryssning!