Kryssningar från San Francisco

Få ut det bästa av din USA-resa och åk på kryssning från San Francisco till Alaska. Den historiska rutten är en fantastisk sjöresa bland mäktiga glaciärer och fjordar, magisk skog och mysiga småhamnar. En kryssning är en unik möjlighet att se de norra staternas föränderliga, vilda landskap och känna havets lugn. Har du tur får du höra valarnas sång på väg upp till ytan.

Kryssningshamnen – Port of San Francisco

San Franciscos kryssningsterminal ligger i San Francisco Bay, nära Golden Gate-bron och Fisherman’s Wharf. Hamnen har moderna byggnader som huserar runt 200,000 passagerare varje år. Hamnens terminal, James R. Herman Cruise Terminal, ligger vid pir 27. Terminalen är lätt att ta sig till med bil, kollektivtrafik eller till fots. Långtidsparkering ligger över gatan och du kan reservera parkering online. Det är ca 30 minuter till San Francisco International Airport.

Här kan du läsa mer om att hyra bil under ditt besök i San Francisco.

Rederier

Några av de mest populära rederierna erbjuder kryssningar från San Francisco till Alaska. Härifrån kan du åka med Oceania Cruises och Princess Cruises. Vilka som kör de olika rutterna kan bero på säsongen. Rederierna kan skilja sig åt till pris, klass och aktiviteter, och det kan vara bra att läsa om rederier i USA innan du bokar.

Kryssningsdestinationer

Kryssning till Alaska

Kryssningarna från San Francisco till Alaska kan ha varierande rutter. Gemensamt är att de oftast varar i ca 10 dagar. De vanligaste stoppen är hamnar i Juneau, Skagway och Ketchikan i Alaska och Victoria i Kanada. Det finns också rutter som går via historiska orter som Yakutat bay, Sitka, Wrangell eller Astoria, Oregon.

Juneau

Juneau är Alaskas huvudstad och ofta ett tidigt stopp på kryssningen. Staden är känd för sina otroligt vackra glaciärer och storslagna vyer av hav och berg. Här är populärt att åka på valsafari och från april till november är det stor chans att se späckhuggare. Du kan också köra hundspann eller ta en båttur bland de mäktiga fjordarna. Det bästa sättet att uppleva Juneaus otroliga glaciärer är från ett sjöflygplan över de massiva isfälten.

Skagway

Skagway är ett historiskt stopp på en Alaska-kryssning. Hit åkte många hoppfulla under ”Gold Rush”-eran på jakt efter guldet i Yukon och Klondike, och den lilla staden har många historier att berätta. För den modige väntar en spännande utflykt med ziplining eller forsränning genom Alaskas täta skog. Glöm inte ett besök på gamla Red Onion Saloon, som idag är ett museum och restaurang.

Ketchikan

Ketchikan är platsen för dig som älskar att vara ute i naturen. Här finns oändligt med skog att utforska och härliga floder att fiska. Regionen är hem åt både örnar, svartbjörnar och sälar. I Ketchikan kan du åka på båtturer för att se glaciärerna på nära håll. Prova att paddla kajak, kör off-road eller vandra på gångbron uppe bland trädtopparna i Tongass National Forest.

Victoria

Victoria är huvudstad i British Columbia i Kanada. Det är en gammal brittisk koloni och har mycket charm med sina fina trädgårdar, färjor och sjöflygplan. Staden andas ett rikt kulturarv och det bästa sättet att känna atmosfären är att promenera och se historiska byggnader, gallerier och myisga hamnar.

Inside Passage och Glacier Bay

Mellan Ketchikan och Victoria ligger det berömda Inside Passage. Det är en passage med tusentals små öar och gemytliga kuststäder. Kryssa genom fjordar, skogsstränder och vattenfall med majestätiska berg i bakgrunden. Här passeras också den fina nationalparken Glacier Bay. Fartyget åker förbi nationalparken under en dag, så du har gått om tid att fotografera utsikten!

Jämför kryssningar och boka online

Kryssning är ett mycket prisvärt semesteralternativ som blir alltmer populärt. Använd vår sökmotor för att jämföra kryssningar och få fram de bästa priserna i USA. Med en enkel sökning kan du få fram billiga kryssningar och fantastiska destinationer för dina datum och önskemål. Det är oftast bra att vara ute i god tid för att få bäst pris på kryssning, särskilt vid högsäsonger. Ibland är en kryssning mycket billigare hos oss, så börja alltid med oss för chansen att hitta en billig kryssning!