En utflykt på stranden - kryssning till Bahamas

Kryssningar från Tampa

Få ut det mesta av din USA-resa och åk på kryssning till Karibien från Tampa i Florida. Upplev tropiska destinationer och paradisöar i Mexiko, Kuba och Cayman Islands. Kryssningar i den Karibiska övärlden är oftast några dagar till en vecka långa, och går enkelt att kombinera med en längre roadtrip i USA.

Kryssningshamnen – Port Tampa Bay

Tampa ligger på Floridas västkust längs den mexikanska golfen, och kryssningshamnen Port Tampa Bay är hem för flera populära kryssningsrederier. De moderna terminalerna ligger i Channel District och är designade för att ge besökare en smidig upplevelse. Parkeringsmöjligheter finns på bekvämt gångavstånd på terminalområdet, och du kan välja att förboka din parkering online. Port Tampa Bay ligger i anslutning till motorvägen vilket gör det enkelt att ta sig dit. Det ligger även ca 30 minuter från Tampa International Airport. Hamnen erbjuder smidig hämtning och lämning på flygplatsen för besökare som bokat kryssning.

Här kan du läsa mer om att hyra bil inför resan i Florida. 

Rederier

Några av de största rederierna erbjuder kryssningar från Tampa Bay. Härifrån kan du åka med populära Royal Caribbean och Carnival. Vilka som kör de olika rutterna kan bero på säsongen. Rederierna kan skilja sig åt till pris, klass och aktiviteter, och det kan vara bra att läsa om rederier i USA innan du bokar.

Kryssningsdestinationer

Kryssning till Karibien

Från Tampa Bay går många fantastiska kryssningar till Karibien. Rederierna erbjuder kryssningar med varierande längder och stopp, så det finns något som passar för allas önskemål. De flesta kryssningar från Tampa är några dagar till en vecka långa. En kryssning i den karibiska övärlden är en fantastisk upplevelse som du inte kommer vilja åka hem ifrån!

Kryssning via Mexiko, Kuba och Cayman Islands

Kryssningar från Tampa till Karibien stannar ofta till vid paradisön Cozumel i Mexiko, eller Havanna på Kuba. Cozumel är en fantastisk upplevelse för den kulturintresserade med sina historiska Mayaruiner och grönskande djungel. Havanna bjuder på karibisk puls i härliga småstäder och vita stränder med kristallklart vatten. Rutten kan även gå via Cayman Islands där du kan snorkla i korallreven och simma med delfiner. Andra stopp i Karibien kan vara Belize, Key West och Roatan Islands (Honduras) som är känt för sina vackra badvikar och romantiska solnedgångar över havet.

Korsa Atlanten från Tampa till Amsterdam

Upplev två världar under samma resa – korsa Atlanten från Florida till Europa! Från Tampa Bay kan du åka på kryssning över Atlanten till Amsterdam under vissa perioder på året. Njut av ruttens olika stopp i Ponta Delgada (Azorerna), Waterford och Cork (Irland), och Bryssel innan kryssningen avslutas i Amsterdam, Nederländerna. En kryssning över Atlanten tar vanligtvis ca två veckor.

Jämför kryssningar och boka online

Kryssning är ett mycket prisvärt semesteralternativ som blir alltmer populärt. Använd vår sökmotor för att jämföra kryssningar och få fram de bästa priserna i USA. Med en enkel sökning kan du få fram billiga kryssningar och fantastiska destinationer för dina datum och önskemål. Det är oftast bra att vara ute i god tid för att få bäst pris på kryssning, särskilt vid högsäsonger. Ibland är en kryssning mycket billigare hos oss, så börja alltid med oss för chansen att hitta en billig kryssning!