En utflykt på stranden - kryssning till Bahamas

Kryssningar från Miami

Att åka på kryssning från Miami, Florida blir en fantastisk del av din USA-resa som du inte får missa. Lämna din hyrbil i Miami för denna gång och utforska tropiska öar med brännande sol, paradisstränder och god mat. En avkopplande kryssning är ett perfekt avslut på din roadtrip i USA. Härifrån går kryssningar till tropiska Karibien, Bahamas och Kuba. Det går också längre kryssningar över Atlanten till destinationer i Europa.

Kryssningshamnen

Miami är känt över hela världen som kryssningarnas huvudstad. Från den stora hamnen Port Miami åker över fem miljoner passagerare på kryssning varje år. Hamnen är hem till över 55 kryssningsfartyg och 22 populära rederier. Den är enkel att hitta till med bil eller taxi. Trots hamnens storlek är terminalerna designade för en enkel och snabb bordning för alla besökare. De flesta rederier erbjuder även transportservice direkt till båtens terminal från Miami International Airport.

Rederier

Många av de största rederierna erbjuder kryssningar från Miami. Härifrån kan du åka med bland annat Royal Caribbean, Carnival, Norwegian Cruise Line, Disney Cruise Line, Oceania Cruises, medflera. Vilka som kör de olika rutterna kan bero på säsongen. Rederierna kan skilja sig åt till pris, klass och aktiviteter, och det kan vara bra att läsa om rederier i USA innan din resa.

Kryssningsdestinationer

Miami till Karibien

Miami är den självklara avresehamnen för en kryssning i Karibien. Flera rederier erbjuder rutter med olika längder och stopp bland Karibiens övärld. De flesta rutter är alltifrån några dagar till några veckor långa, så du kan välja vilken som passar din resa bäst. Kryssningar går från Miami Port till västra, östra och södra Karibien. En kryssning i västra Karibien har ofta rutter vid härliga platser som Jamaica, Mexico och Bahamas, medan en kryssning i södra Karibien bjuder på pärlor som Dominikanska republiken, Curacao och Aruba. Kryssningar i östra Karibien kan gå via fantastiska öar som San Juan och Grand Turk.

Miami till Bahamas

En av de mest populära kryssningsdestinationerna från Miami är till Bahamas. Det finns ett par rutter med olika längder att välja mellan, och vanliga stopp på resan kan vara vid paradisön Nassau och Great Stirrup Bay. Bahamas består av en otroligt vacker övärld med kristallklart vatten, hemliga laguner och ett rikt djurliv.

Miami till Kuba

Åk på några dagars kryssning till Kuba! Det finns olika rutter att välja mellan, men vanliga stopp är det färgglada Havanna och Cienfuegos. Gå på upptäcktsfärd i sprudlande småstäder eller njut av fruktiga drinkar under parasollen. Missa inte att smaka grillad hummer, en välkänd och utsökt rätt på någon av Kubas många restauranger! Du kan också åka på längre rutter via Kuba som ofta har stopp i Bahamas, Mexiko (Conzumel), Karibien eller Honduras.

Korsa Atlanten från Miami

Från Miami kan du åka på en helt fantastisk kryssning över Atlanten. Ett par rederier åker över atlanten till härliga destinationer i Europa. Beroende på rutt kan kryssningen stanna till på soliga ställen som exempelvis Azorerna, Portugal, Cadiz, Malaga, Mallorca och Barcelona. Dessa kryssningar tar ungefär två veckor. Dessa kryssningar avgår vanligtvis på våren och tillbaka till Miami under hösten när kryssningssäsongen tar slut i Medelhavet.

Miami via Panamakanalen

Att resa via den mytomspunna Panamakanalen är på många äventyrares bucket list. Från Miami kan du åka på en otrolig kryssning genom Panamakanalen och uppleva regnskog, karibiska stränder och historiska städer. Ett par rederier kör sina rutter  via Panamakanalen, som ofta tar mellan 3–4 veckor. En kortare rutt har ofta stopp i exempelvis Havanna, Panama, Costa Rica, Mexiko, San Diego och slutar i San Fransisco. Det finns även en längre variant på rutten som fortsätter från San Fransisco upp mot Oregon, Alaska och avslutas i Vancouver. Här kan du få det bästa av två världar med den tropiska latinamerikanska naturen och vildmarken i norra USA! Det är en väldigt omtyckt kryssning och det är en oförglömlig upplevelse att åka igenom Panamakanalen.

Jämför kryssningar och boka online

Kryssning är ett mycket prisvärt semesteralternativ som blir alltmer populärt. Använd vår sökmotor för att jämföra kryssningar och få fram de bästa priserna i USA. Med en enkel sökning kan du få fram billiga kryssningar och fantastiska destinationer för dina datum och önskemål. Det är oftast bra att vara ute i god tid för att få bäst pris på kryssning, särskilt vid högsäsonger. Ibland är en kryssning mycket billigare hos oss, så börja alltid med oss för chansen att hitta en billig kryssning!