Kryssningar från New York

Denna artikeln handlar om större kryssningsfartyg som avgår från New York. Är du intresserad av mindre båtar och dagskryssningar runt Manhattan, läs mer här.

Från New York avgår ett stort antal kryssningar både under vintern och sommaren. Kryssningarna går både norrut, söderut och västerut över Atlanten. Under vintern är det i huvudsak kryssningar till Karibien som erbjuds.

New York till Karibien och Bahamas

De flesta kryssningarna till Karibien avgår från Florida men utbudet från New York är också ganska stort. Den stora skillnaden är att dessa rutter alltid har minst en extra dag på havet både på dit- och hemresan. Det gör att dessa rutter är lite längre och vanligtvis på mellan 10 och 14 dagar långa.

Kryssningar norr om New York

Kryssningarna från New York som går norrut går längs med New England (nordöstra USA) och till östkusten i Kanada där bland annat Nova Scotia ligger. Dessa kryssningarna erbjuds från vår till tidig höst och är oftast 7 dagar långa. Kusten norr om New York och Kanada är otroligt vacker och ett underskattat kryssningsresmål.

Transatlantic kryssningar till och från New York

Rederiet Cunard har ett fartyg som kör rutten New York – Southampton på 7 dagar, utan några stopp. De andra kryssningarna som går till och från New York är oftast när rederierna vill förflytta sina fartyg mellan Europa och USA, detta eftersom i Europa används fartygen mer eller mindre endast under sommarhalvåret. Från USA avgår kryssningarna mellan mars och maj och till USA avgår kryssningarna från slutet av augusti till början på november. Noterbart är att det finns flera avgångar till och från Köpenhamn, det kan därför vara ett mycket trevligt sätt att ta sig till eller från USA. Läs mer om Transatlantic kryssningar till och från USA.

Övriga kryssningar från New York

Från New York avgår även flera världskryssningar, vilka dessa kryssningar är varierar mellan säsonger och olika år. Det kan till exempel vara kryssningar till Sydamerika, Sydney, Asien med mera.