Sevärdheter

Nationalparker och natur

USA har många fina nationalparker och en underbar natur. Det går ofta att kombinera både städer och naturupplevelser under din resa till USA. Kända nationalparker är Grand Canyon, Yosemite, Everglades och Yellowstone.

Turistmål i USA

USA är på många sätt ett jättestort land, både till ytan och naturligtvis också med tanke på allt som finns att upptäcka där. Det är en omöjlighet att med några enkla ord täcka in allt som finns att se och göra i USA. Här får du i vart fall några axplock vad gäller turistmål i Amerika.

Mount Rushmore

Mount Rushmore är mest känt för de 18 meter höga granitbysterna som föreställer amerikanska presidenterna som skapade till minnet av de första 150 åren i USA:s historia. Det ligger i delstaten South Dakota, i mitten av USA på bredden, och sedan en bit norrut.

Sport

Amerikaner älskar att titta på sport. Populärast är amerikansk fotboll, följt av baseball och basket. Om ni reser till en stad som har ett lag i någon av de stora ligorna NFL, MLB och NBA, passa på att se en match! Los Angeles har inget NFL lag i högst serien, men de har däremot båda USC och UCLA, två stora universitetslag, och det är mäktigt att se dessa spela också, speciellt när dom möts.