Washington D.C.

På gränsen mellan Virginia och Maryland ligger USA:s huvudstad Washington D.C. Tekniskt sett tillhör staden ingen delstat, utan har sin eget självständiga område District of Columbia som den ligger i. Washington D.C. har på grund av sin stora betydelse för USA mycket historia att upptäcka, och många av USA:s mest berömda landmärken finns att se i staden.

Att göra i Washington D.C.

Historia, shopping och god mat. I Washington D.C. finns något för alla. I nästan varje hörn finns det ståtliga monument, och det finns otroligt mycket att se och göra i staden.

En bra idé är att börja resan med en generell guidad tur i staden, för att lättare kunna bekanta sig med de olika delarna oh kvarteren. Det finns ett stort antal fantastiska turer i Washington D.C., och det går att läsa mer om dess och boka biljetter via länken nedan:

National Mall

En av de absolut mestkända vyerna i hela USA är den över National Mall. National Mall är ett område som ligger i centrala Washington D.C. och består av flera världsberömda monument. Bland annat finns här det otroliga Lincoln Memorial, som är ett minnesmonument till presidenten Abraham Lincolns ära.

Lincoln Memorial i Washington DC

Lincoln Memorial är formad som ett gammalt grekiskt tempel, och inne i byggnaden finns en enorm staty i marmor föreställande Abraham Lincoln. Statyn blickar över till National Malls andra världsberömda landmärken: den reflekterande dammen och Washington Monument, som är en gigantisk obelisk.

I National Mall finns även flera intressanta museum och andra minnesmonument till minne av bland annat de stupande i Vietnamnkriget och andra världskriget. I slutet av National Mall finns United State Capitol, som går att läsa mer om längre ned.

Cykla runt i National Mall

Det finns hyrcyklar som man kan ta sig runt i National Mall med, till ett mycket lågt pris. Det är ett effektivt sätt att ta sig runt om man vill hinna se allt på en eftermiddag. Cyklarna på bilden nedan är “Capital Bikeshare” och fungerar ungefär som hyrcyklar i andra stora städer. Det är bra att byta cykel med jämna mellanrum vid någon av de olika stationerna som finns på många platser, för att det inte ska bli dyrt. Cyklar rekommenderas, men vandra runt fungerar utmärkt det också.
Cykla runt i National Mall Washingtong DC

Capitol Hill

Capitol Hill är ett av de största kvarteren i Washington D.C., och också ett av de allra äldsta. Bland annat finns här United States Captiol, som är där USA:s politiker sitter, och det är en mycket mäktig byggnad att se. Det finns även möjligheter att gå på guidade visningar inne i den gamla byggnaden, och en promenad i de historiska kvarteren omkring United States Capitol är en mycket trevlig upplevelse.

National Air and Space Museum

I Washington D.C. finns det många fantastiska museum, och ett av de mest populära är National Air and Space Museum, som drivs av Smithsonian Institute. National Air and Space Museum är ett museum som visar upp världens största samling av flyg- och rymdfarkoster. Här finns även flera interaktiva utställningar och artefakter, bland annat rymddräkter som använts av astronauter.

För mer info och bokning av biljetter till National Air and Space Museum, följ länken nedan:

Vita huset

En av de absolut mest kända byggnaderna i Washington är utan tvekan Vita huset, som är den amerikanska presidentens bostad och arbetsplats. Huset byggdes i början av 1800-talet, och har två fasader, en på baksidan och en på framsidan.

Vita huset omgärdas av en fantastisk trädgård, och även om det inte går att komma in på området av säkerhetsskäl går det att få en mycket bra upplevelse av byggnaden och trädgården på avstånd.

Shopping i Washington D.C.

I Washington D.C. finns det ett flertal kända oh populära shoppingkvarter, och oavsett vad man är ute efter så går det att finna i staden. Bland annat finns det flera mindre, lokala butiker i området vid Capitol Hill. Här finns det också mycket hantverkare och antikbutiker.

Även i området Georgetown finns det ett känt shoppingstråk, och även här ligger fokus på det lokala och annorlunda. Här finns bland annat många lokala designers som säljer sina kläder. I Georgetown går det även att hitta de stora amerikanska kedjorna, och det är ju blandningen av lokalt och gammalt och nytt och modernt som gör Georgetown till en mycket speciellt och fantastisk upplevelse.

Läs mer om Washingtons shoppingkvarter på stadens officiella hemsida här.

Hotell i Washington D.C.

I Washington finns det ett stort antal hotell, och oavsett om man vill bo på ett lyxigt femstjärnigt hotell eller ett enklare hostel finns det att hitta i staden. För att undvika långa restider till och från hotellet kan det vara en bra idé att boka ett hotell lite närmare centrum. På så sätt går det både snabbare och enklare att ta sig till Washington D.C:s många sevärdheter.

Ta sig runt i Washington D.C.

Washington D.C. har ett mycket utrbrett järnvägs- och tunnelbanesystem, och det är mycket smidigt att ta sig runt till stadens olika delar och även till de närliggande delstaterna med detta system. Det går även bra att åka buss i staden, och kostnaden för samtliga kommunikationer är relativt billig.

Hyra bil

För att se sevärdheterna vid National Mall behövs ingen bil, men för att uppleva lite mer, bland annat östkusten är en hyrbil ett bra alternativ. Det är enkelt om smidigt att köra mellan Washingtong D.C. och New York. Det bästa är att hyra den på någon av flygplatserna vid ankomst. Det finns gott om parkeringsalternativ inne i Washingtong D.C. Läs mer om att hyra bil i Washington D.C.

Att äta i Washington D.C.

I Washington D.C. finns mycket att välja och vraka på när det kommer till mat. Bland annat är staden känd för sina många hamburgerrestauranger, som går att hitta på alla de större gatorna. Det finns även ett mycket stort utbud av så kallade food trucks i staden, som serverar ett mycket högklassigt och blandat utbud av mat.

Washington D.C. är även hem till flera lokala bryggerier, och det finns trevliga guidade turer som tar en till flertalet av dessa. Där får man även ta del av processen och ölets historia i Washington D.C. Läs mer och boka biljetter här.