Resor till USA

Paketresor och rundresor

Det finns flera bra skäl till att välja en paketresa om man vill göra en rundresa i USA. Kanske har man inte tillräckligt med tid för att planera en omfattande rutt. Är det första resan till USA så är det tryggt att allt är planerat och bokat. Rundresor är ett mycket trevligt sätt att träffa andra likasinnade. Vanligtvis ingår alltid flyg, boende och transporter mellan resmålen. Vissa resor sker i grupp med buss och med en svensk reseledare medan andra resor sker på egen hand. Tänk först igenom till vilken del av USA ni vill åka. Sedan om ni vill åka i grupp eller själva och om ni vill ha en svensk guide med.

Bra resmål för rundresor

Kalifornien är ett bra område för en rundresa och även områdena runt Las Vegas. Här finns otroliga nationalparker att utforska och dessutom många intressanta storstäder. Ett annat bra resmål är Florida, extra bra under vinterhalvåret då klimatet passar oss svenskar bra. Orlando, Miami och Key West är populära platser att besöka. Många svenskar åker också till New York. De flesta håller sig dock inom stadens gränser även om det finns rundturer som kombinerar New York med t.ex. Washington D.C. och Florida.

Rekommenderade rundresor i västra USA

USA resa bland nationalparkerna i västra USA

Nationalparker och sevärdheter – 15 dagar

På den här rundresan får ni se alla finaste nationalparker och sevärdheter i västra USA. Resan går mellan San Francisco och Los Angeles, över bergen mot Las Vegas och såklart Grand Canyon. Gruppstorleken är ungefär tio personer (max 13). Boende är hotell och reseguide ingår.

USA resa mellan Los Angeles och San Francisco

Los Angeles till San Francisco via Grand Canyon – 8 dagar

Denna campingresa inkluderar LA, San Francisco, Las Vegas, Grand Canyon och flera fantastiska naturområden. Gruppen är i snitt på 10 personer (max 13). På dagarna sker transporterna i en minibuss och på nätterna sover man i tält. Reseguide ingår.

Finns i omvänd riktning: San Francisco – LA

Fler rundresor i USA med G Adventures – ett av världens mest respekterade företag inom gruppresor. Rundresorna sker i små grupper på ungefär 12 resenärer.

View all G Adventures Trips

Tillräckligt med tid

Vi tror det är viktigt att ha gott om tid på de resmål man besöker. Det är ju inte så kul att åka buss i massvis av timmar, bara för att snabbt hoppa av och på vid intressanta platser. Titta noga på dagsplanerna så att det finns den tid på varje delmål ni önskar! Ibland kan det vara bättre att få kvalité på de platser man väljer at besöka, istället för att jäkta runt för att hinna se så mycket som möjligt.

Planera resan själv

Om det finns tid före resan att planera ordentligt så är det en fantastisk upplevelse att hyra bil och ge sig ut på en roadtrip i USA. Med en hyrbil ingår en massa frihet som är svår att få på annat sätt.

Kryssning – det enkla och smidiga valet

Om du vill åka på en trevlig rutt, men vill samtidigt kunna vara helt avkopplad och njuta av god mat, föreställningar. paradisöar och mycket mer. Då bör du fundera på att åka på en kryssning. Från Florida är utbudet av Karibienkryssningar enormt. Här finns något för alla, oavsett om du reser med en barnfamilj, partner eller kompisar.

Reskompis

Känner du ingen som vill resa dit du vill eller kan inte dina vänner resa när du är ledig? På Backpackings forum kan ni få kontakt med likasinnade.