Resa inom USA

Det finns ett par olika sätt att resa runt i USA. Vi berättar här lite mer om inrikesflyg, tåg, buss och bil.

Flyg inom USA

Inrikesflyg på Hawaii i USA

Inrikesflyg

Vill man transportera sig långa avstånd inom USA är oftast inrikesflyg det bästa. Utbudet är enormt med en blandning av mindre lågprisbolag och de största flygbolagen i världen. Det är relativt billigt och smidigt att boka enkelresor i USA för den som vill flyga runt bland olika städer. Det går utan problem att boka enkelbiljetter utan några extra kostnader. Läs mer.

Kör bil i USA

Hyr en cabriolet i USA

Hyrbil

Att hyra en bil i USA och göra en roadtrip är mycket populärt och omtyckt sätt för att ta sig runt. Friheten är total och det är det perfekta alternativet när du vill se och uppleva vissa delar av USA. Sydvästa USA med Kalifornien, Las Vegas och Grand Canyon är perfekt för roadtrips från april till september. Andra delar av året rekommenderar vi Florida som alltid har bra väder. Det finns en del att tänka på vid hyra av bil, läs mer.

Greyhound buss i USA

Greyhouds karta över avgångar i nordöstra USA

Greyhound buss

Bussutbudet inom USA är mycket stort. Det finns alltid flera stora bolag som kör mellan populära städer. För den som vill resa runt i hela USA är klassiska Greyhound buss ett mycket bra alternativ som har fullt av olika ruter runt om i hela USA. Läs mer.

Åka tåg i USA

Resa med höghastighetståg i USA

Tåg

Utbudet av tåg är större än många tror och kan helt klart vara ett mycket intressant alternativ. Tågen är inte riktigt som i Sverige med många hållplatser, utan går ofta långa sträckor. Det finns flera sträckor som tar 1-2 dagar. Läs mer.