Transatlantiska kryssningar

Kryssningar över Atlanten

Transatlantiska kryssningar är en kryssning enkel väg över Atlanten. De kallas även ofta positioneringskryssningar eftersom dessa kryssningar sker när rederierna vill flytta sina fartyg mellan kontinenternas olika säsonger. I Europa vill rederierna ha fler kryssningsfartyg på sommaren för kryssningar i Medelhavet och på vintern i Karibien. Kryssningarna i Karibien utgår oftast utgår från Florida och tar dig söderut ner till paradisöarna.

Varje år finns det ett stort antal kryssningar att välja mellan, på båda hållen. Under våren från USA och under hösten till USA. Längden på kryssningarna är vanligtvis mellan 10 och 20 dagar, förutom Cunards 7-dagars kryssningar som du kan läsa om längre ner.

Kombinera med ett flyg från Norwegian

Att boka enkelbiljetter med flyg är oftast lika dyrt som att boka en tur- och returbiljett, förutom hos flygbolaget Norwegian. Därför rekommenderar vi att boka en enkelbiljett med Norwegian i kombination med en kryssning över Atlanten. Norwegian har ett stort utbud av flyg både från Florida och New York. Att boka flyg och enkelbiljetter till USA kan du läsa mer om här, eller boka en flygbiljett direkt hos Norwegian.

De billigaste kryssningarna

Dessa kryssningarna är inte lika eftertraktade som vanliga Karibienkryssningar vilket gör att kostnaden per natt på dessa kryssningarna ofta är låg. Det går ofta att hitta mycket fördelaktiga erbjudanden eller sista minuten priser.

Kryssningar USA till Europa

Säsongen när rederierna flyttar sina fartyg från Karibien till Medelhavet är i huvudsak mellan mars och maj, där flest kryssningar avgår i april och början på maj. Flest avgångar är från Florida men även New York har flera avgångar. Dessa ankommer sen till någon av städerna Köpenhamn, Hamburg, London, Lisabon, Barcelona, Genua med flera. Det finns varje år flera avgångar hos olika rederier som anländer till Köpenhamn.

Kryssningar Europa till USA

transatlantiska kryssningarna till USA avgår från flera olika hamnar runt om i Europa och anländer till olika städer längs med USA:s östkust, där vanliga ankomststäder är Miami och New York. Avgångshamnarna är ofta nere i Medelhavet, till exempel Barcelona men notera att ett flera skepp avgår från Köpenhamn varje år! De första kryssningarna lämnar Europa i slutet på augusti och avgår under hela hösten fram till november.

Drömkryssning från Köpenhamn till New York

Som vi nämnde ovan avgår flera kryssningar från Köpenhamn varje år. Det som gör vissa kryssningar unika som går från Europa är att det finns kryssningar via Island och Grönland. Dessa kryssningar går endast att göra i slutat på sommaren och denna rutt kallas ”The Viking Crossing”. Trevligast rutt erbjuder Holland America som har en tre veckors kryssning varje år i slutet på augusti.

Cunard Queen Mary 2 till New York – Ett minne av Titanic.

Sedan 2012 har det även funnit 7-dagars kryssningar från Southhampton till New York eller tvärt om. Dessa avgår under stora delar av året och är samma rutt som Titanic körde. Dessa är inga positioneringskryssningar utan går fram och tillbaka, utan några stopp längs med vägen.