Kryssningsfartyg utanför Domnikanska Republiken

Kryssningar från Texas

Få ut det mesta av din USA-resa och åk på kryssning från Galveston, Texas. Upplev tropiska destinationer på kryssningar till västra Karibien, Mexiko, Jamaica och Bahamas. Kryssningar i den Karibiska övärlden är oftast några dagar till en vecka långa, och går enkelt att kombinera med en längre roadtrip i USA. Bered dig på en oförglömlig rutt bland några av världens vackraste badstränder med kritvit sand, palmer och kristallklart vatten innan ni vänder tillbaka till Texas och fortsätter resan!

Läs mer om att resa i Texas här. Här finns även information för dig som planerar att hyra bil i USA.

Kryssningshamnen – Port of Galveston

Port of Galveston är Texas stora kryssningshamn. Hamnen är porten för flera fantastiskt vackra destinationer i västra Karibien och Bahamas. Härifrån åker 1.2 miljoner människor på kryssning varje år. Port of Galveston är känd för att satsa mycket på sina faciliteter och att erbjuda smidig transport och bordning för sina besökare. Idag har hamnen två moderna terminaler med bekvämt gångavstånd till parkeringsgaraget. Du kan reservera din parkeringsplats online innan din ankomst. Hamnen erbjuder även servicetransport som kör passagerare och bagage till respektive terminal. Båda terminalerna ligger på Harborside Drive i Galveston, ungefär en timmes körning från Texas internationella flygplats i Houston.

Rederier

Några av de största rederierna erbjuder kryssningar från Texas. Härifrån kan du åka med populära Royal Caribbean och Carnival. Vilka som kör de olika rutterna kan bero på säsongen. Rederierna kan skilja sig åt till pris, klass och aktiviteter, och det kan vara bra att läsa om rederier i USA innan du bokar.

Kryssningsdestinationer

Kryssning från Texas till Karibien

Från Port of Galveston kan du åka på kryssning till Karibien. Rederierna erbjuder kryssningar med varierande längder och stopp, så det finns något som passar för allas önskemål. En kryssning i den karibiska övärlden är en fantastisk upplevelse som du inte kommer vilja åka hem ifrån!

Kryssning till Mexiko

Kryssningar som åker från Galveston till västra Karibien har ofta stopp vid fantastiska platser i Mexiko. Du kan besöka paradisön Cozumel, Progreso och Costa Mayas fina, palmrika stränder. Costa Maya är en fantastisk upplevelse för den kulturintresserade med sina historiska Mayaruiner och grönskande djungel. Det finns även kryssningar som åker via Belize och Roatan Islands (Honduras) som är känt för sina vackra korallrev och romantiska solnedgångar över havet.

Kryssning till Jamaica

Ett par rutter från Port of Galveston går vanligtvis via Montego Bay, en av Jamaicas mest populära destinationer. Kryssningen kan även stanna till i Mexiko och på Cayman Islands. I Montego Bay kan du njuta av snorkling eller jet ski på stränder med turkost vatten och pärlvit sand. Ön är rik på både kultur och spännande historieupplevelser. För äventyraren väntar en tur till den jamaikanska regnskogen och utflykter i Jamaicas storslagna landsbygd. Oavsett var du är på Jamaica, bered dig på en fantastisk matupplevelse! Passa på att prova den heta nationalrätten ”Jerk chicken”, och glöm inte det goda lokala frukostkaffet gjort på äkta jamaicanska kaffebönor.

Kryssning till Bahamas

Ett av de mest populära resmålen att kryssa till är Bahamas i östra Karibien. Från Texas kan du åka på några dagars kryssning till Bahamas övärld, som består av ca 700 olika paradisöar. Rutten går vanligtvis via Key West (Florida) till Freeport, Halfmoon Cay och Nassau i Bahamas. På Halfmoon Beach kan du njuta av den tropiska värmen från en hängmatta på stranden. Nassau är Bahamas trevliga huvudstad och bjuder på riktig karibisk puls, spännande pirathistorier och roliga aktiviteter för alla åldrar. Gå på en karibisk marknad och njut fantastisk mat direkt från havet. Bahamas är bland annat känd för sina goda nationalrätter med friterad hummer, bakad krabba och andra delikata skaldjur.

Jämför kryssningar och boka online

Kryssning är ett mycket prisvärt semesteralternativ som blir alltmer populärt. Använd vår sökmotor för att jämföra kryssningar och få fram de bästa priserna i USA. Med en enkel sökning kan du få fram billiga kryssningar och fantastiska destinationer för dina datum och önskemål. Det är oftast bra att vara ute i god tid för att få bäst pris på kryssning, särskilt vid högsäsonger. Ibland är en kryssning mycket billigare hos oss, så börja alltid med oss för chansen att hitta en billig kryssning!