Kryssningar till Alaska

Tänk dig att vakna i naturens stillhet och dricka morgonkaffet på däck bland gnistrade glaciärer och isblått vatten, omringat av tät, vild skog med majestätiska berg. Har du tur kanske du får höra valarnas sång på väg upp till ytan. Så kan dagen börja på en kryssning till Alaska.

Alaska har mycket spännande vildmark och det finns många sätt att utforska den. På en kryssning stannar fartyget i olika hamnar där du kan åka på valsafari, prova ziplining eller vaska guld medan du lär dig om regionens rika historia. För naturälskaren väntar vandringar i delstatens nationalparker bland berg, glaciärer och fjordar. Kanske du får se spåren av en svartbjörn eller se en örn kryssa över trädtopparna.

Läs mer om vad som finns att göra i Alaska.

Säsonger för kryssning till Alaska

Kryssningar till Alaska blir alltmer populära under sommaren. Högsäsongen är från sent i april till september och pikar under juni, juli och augusti. Däremot finns ingen garanti för att sommarmånaderna är bäst, då sommaren i delstaten kan vara väldigt föränderlig. Det är oftast bra att vara ute i god tid för att få bäst pris på kryssning, särskilt vid högsäsonger.

Rederier

Några av de mest populära rederierna erbjuder kryssningar upp mot Alaskas kust. Beroende på period och avresehamn kan du åka med Princess Cruises, Carnival, Celebrity Cruises, Norwegian, Oceania Cruises eller Royal Caribbean. Rederierna kan skilja sig åt till pris, klass och aktiviteter, och det kan vara bra att läsa om rederier i USA innan du bokar.

Kryssningshamnar

Från Seattle till Alaska

Kryssningar till Alaska hittas oftast bäst från Seattle, Washington. Från Seattles hamn kan du åka upp längs Alaskas och Kanadas kust. Kryssningen tar ofta en vecka och går enkelt att kombinera med en större resa. Rutterna går vanligtvis vid härliga platser som Juneau, Skagway, Ketchikan och Victoria, British Columbia innan de vänder tillbaka till Seattle.

Från San Francisco till Alaska

Det finns också kryssningar som går från San Fransisco till Alaska. Förutom stoppen i ovan nämnda hamnar kan kryssningen från San Fransisco även stanna i Astoria, Oregon och andra historiska små städer längs kusten. Rutten från San Francisco tar oftast ca 10 dagar.

Från Los Angeles till Alaska

Den historiska sjöresan går även att åka från Los Angeles under vissa tider på året. Den vilda naturen i de norra staterna blir en häftig kontrast mot Kalifornien. En kryssning är det perfekta sättet att se allt som USA har att erbjuda! En återvändande kryssning från LA till Alaska tar ofta ca 12 dagar.

Jämför kryssningar och boka online

Kryssning är ett mycket prisvärt semesteralternativ som blir alltmer populärt. Använd vår sökmotor för att jämföra kryssningar och få fram de bästa priserna i USA. Med en enkel sökning kan du få fram billiga kryssningar och fantastiska destinationer för dina datum och önskemål. Ibland är en kryssning mycket billigare hos oss, så börja alltid med oss för chansen att hitta en billig kryssning.