Hotell i Los Angeles

Los Angeles är staden som bjuder både på sol, bad och en massa nöjen. Här finns mycket att se och upptäcka för hela familjen, och med kusten så nära finns det även mycket vacker natur att se i Los Angeles.

Det finns många bra hotell i Los Angeles, och det enklaste sättet att hitta rätt hotell för just dig är att först hitta vilket område du vill bo i.

Det är en bra idé att se vad stadens olika områden erbjuder, och välja det som intresserar en mest. Nedan följer information om de mest populära stadsdelarna i Los Angeles, för att hjälpa er på vägen att hitta rätt område att bo i under er vistelse.

Los Angeles har ett tunnelbanesystem som kallas för Metro Rail som gör det enkelt att ta sig till olika delar av centrala Los Angeles. Vill man däremot färdas längre avstånd, som till exempel ut till de fantastiska stränderna, rekommenderas det att hyra bil.

Hollywood

Hollywood är kanske den mest kända och populära stadsdelen i Los Angeles. Med sin nära anknytning till filmindustrin bjuder Hollywood på en spännande och vibrant miljö, och det finns mycket att se och göra för hela familjen i stadsdelen.

Det är bland annat här som man kan se Hollywood Walk of Fame och den världsberömda Hollywood-skylten, och har man tur kanske även en eller två Hollywoodkändisar. Hollywood har ett mycket brett kulturutbud, med bland annat den kända konsertlokalen Hollywood Bowl, och det sätts även upp ett antal Broadwaymusikaler i området.

I norra Hollywood ligger Universal Studios, som är ett måste för den filmintresserade. Universal Studios är både ett nöjesfält med olika teman från filmer och tv-serier (bland annat kan man åka Jurassic Park Ride och The Simpsons Ride), och ett slags museum där man kan gå runt i kända filmmiljöer och se kulisser från filminspelningar. Universal Studios passar för hela familjen, och det är en bra idé att förköpa biljetter för att slippa långa köer.

Ett av de mest spektakulära shoppingområdena i området är Hollywood & Highland, som är ett gigantiskt komplex med butiker, restauranger och andra nöjen. Bland annat ligger Dolby Theatre, där Oscarsgalan hålls årligen, i komplexet.

Downtown

Downtown Los Angeles är främst känt för att vara navet i stadens ekonomiska hjul, men här finns även många butiker, shoppingcentrum och nöjesställen. Från Downtown går det enkelt att ta sig till andra delar av Los Angeles med Metro Rail, då flera linjer har sin utgångspunkt i området.

Downtown Los Angeles är ett bra alternativ om man vill uppleva lite mindre hektisk storstadspuls än den som finns i till exempel Hollywood. Stadsdelen har ett stort antal parker och offentliga platser, som är mycket trevliga att besöka. Många av områdets offentliga platser erbjuder även konst och konserter. Till exempel är Pershing Square känt för sina sommarkonserter, och California Plaza har en amfiteater där det ofta visas olika typer av uppträden.

Santa Monica

Är man ute efter sol och bad är Santa Monica det givna stället att vara på. Santa Monica är tekniskt sett en egen stad, men tillhör Los Angeles County och ligger precis väst om Los Angeles stadsgräns. Ska man ta sig från Los Angeles till Santa Monica är det allra smidigast att hyra bil.

I Santa Monica är havet alltid nära, och sandstränderna där är helt magiska. Vid stranden finns även Santa Monica Pier, som är ett absolut måste att besöka. Santa Monica Pier har närmast uppnått kultstatus efter de 100 år den varit i bruk, och idag finns där ett stort nöjesfält, akvarium, restauranger, butiker och andra nöjesattraktioner som till exempel en arkadhall och en trapetsskola. Under sommarhalvåret brukar det även anordnas flera gratiskonserter på Santa Monica Pier.

Det finns även mycket goda möjligheter till shopping i Santa Monica, då staden har hela tre shoppingområden: Montana Avenue i den norra delan, Downtown District i centrala Santa Monica, och Main Street i de södra delarna.