Universal Studios i Hollywood Los Angeles

Studio Tour på Universal Studios i Hollywood

En av de absolut populäraste turistattraktionerna i Los Angeles är Universal Studios som ligger i närheten av Hollywood.
Vi har testat alla olika paket till denna park och ger er här en guide på allt som ni bör tänka på!

Köp dina biljetter innan din resa.

Vill du spara tid och pengar så beställ dina biljetter innan. Om du vet vilken dag ni ska dit så finns det ingen anledning att stå i längre köer och betala ett högre pris. Det finns tre alternativ, vanligt inträde, Front line pass och VIP. Front line är vår rekommendation men VIP är snäppet bättre men också lite dyrare. Längre ner kan du läsa mer om de olika alternativen.

Hyrbil

Det finns biljetter med transport, men hyrbil är utan tvekan det smidigaste och bästa alternativet för att ta sig till denna park.

Välj lågsäsong eller köp Front Line

Köerna på Universal Stuido är ofta mycket långa. Runt sommaren och olika lov är Universal ingen rolig upplevelse för den utan Front line. De populäraste attraktionerna kan ha köer på över 2 timmar vissa dagar. Med front line får man åka alla attraktioner en gång utan att stå i kö. Det finns en gräns på hur många front line pass det säljs vilket är ytterligare en fördel med att förhandsboka.

VIP och Front line access på Universal Studios i LA

VIP Experience

VIP Experience är en trevlig upplevelse. Både VIP och front line är bra alternativ där VIP är lite dyrare och har några fördelar men även nackdelar. Där ingår frukost (i loungen vid ankomst) och en lyxig lunch-buffé. Passa på att kom en stund innan touren börjar för frukost och kaffe i loungen. I VIP är man en grupp på 12 personer med guide som tar en igenom hela parken på ca 7 timmar. Detta är trevligt men också en nackdel ibland, man vet inte vem man kommer i sin grupp och man behöver ibland vänta in de andra. En bonus med VIP är att man får gå av bussen och se lite mer när man gör en Studio Tour. Efter att VIP-turen är avslutad har du ytterligare ett par timmar själv i parken med front line access. Vi anser att priset är lite högt jämfört med front line som är ett mer prisvärt alternativ.

Anländ innan parken öppnar

Det är bra att anlända till parken innan den öppnar. Du har då möjlighet att åka ett par attraktioner innan parken fyllts upp utan några längre köer.

Föreställning på Universal Studios i Hollywood

Planera dagen efter olika föreställningar

De olika attraktionerna är alltid igång, men showerna är bara vissa tider. Tiderna till de olika showerna finns inte på hemsidan utan endast i parken på morgonen. Ta därför ett schema vid ankomst och planera dagen efter det.

Harry Potter World på Universal Studios

Planera besöket på Wizarding World (Harry Potter)

The Wizarding World of Harry Potter är det nyaste området, och därmed också det populäraste. Många börjar här och köerna kan bli kortare fram mot kvällen. Ofta är det bäst att besöka detta område direkt på morgonen eller vänta till lite senare när köerna börjar minskar igen.

The Studio Tour

Att åka Universal Studio Tour är ett måste för att man ska få inblick in gamla och även nya inspelningar. Där är flera fräcka stopp med moderna 4D-upplevelser. Ofta är den en bra att ta detta i början på dagen.

Restauranger och mat

De flesta av restaurangerna håller ganska låg kvalité, det vanligaste alternativet är snabbmat. Försök att frukost innan besöket och ta sedan en pause mitt på dagen för lunch när det är som mest folk.

Åkattraktion på Universal Studio i Hollywood