Las Vegas

Las Vegas är ett mycket härligt resmål, mitt i öknen i sydvästra USA. En mycket känd och populär plats att besöka men trots detta lite underskattad bland många. De flesta tänker att Las Vegas endast är för de som spelar om pengar men det är fel. Las Vegas är världens nöjesmetropol, och här finns något för alla!

Föreställningar

Vi starkt rekommenderar att gå på minst en föreställning i Las Vegas. Utbudet är stort och varje hotell har minst en egen uppsättning.

Topp föreställningar i Las Vegas

    • Cirque du Soleil

Cirque du Soleil har just nu 7 olika uppsättningar i Las Vegas. Våra två favoriter är KA på MGM Grand och O på Bellagio.

    • Le Reve

Ett alternativ till Cirque du Soleil är Le Reve, som går på Wynn. Detta är också en föreställning i absoluta världsklass!

Restauranger i Las Vegas

På Las Vegas Strip
På strippen är utbudet av restauranger enormt, det är därför svårt att rekommendera några enskilda. Varje hotell har ofta flertalet bra restauranger, i olika prisklasser. Ju finare hotell ju dyrare och finare restauranger. Det finns även en del foodcourts med exempelvis Subway och McDonald´s. Vårt specifika restaurangtips är Mon Ami Gabi, som har en mycket trevlig uteservering på strippen, med utsikt över Bellagio´s fontän. Restaurangen hittas på hotellet Paris.

Off-the Strip
Den största fördelen med att lämna strippen är priset, det går att hitta riktigt bra restauranger till betydligt lägre priser än mitt på strippen.

    • Lotus of Siam – Thairestaurang (karta)

En mycket populär Thairestaurang hittar man utanför strippen. Boka alltid bord innan, gärna i god tid. Detta gäller även vardagar, på helger bör bord bokas 1-3 veckor i förväg.

Nattklubbar och restauranger

Om ni har tänkt att besöka ett par olika nattklubbar är det en bra ide att köpa ett V-card där det ingår inträde till ett stort antal nattklubbar. Det är inte lönt att skaffa detta kort om ni endast ska ut på nattklubbar i Las Vegas en helg.

Populära artiklar

 

Helikopter till Grand Canyon

Helikopter landat nere i Grand Canyon

Att åka helikopter från Las Vegas till Grand Canyon är ett av de absolut bästa sättet att uppleva detta naturverk på. Utbudet av helikopterturer från Las Vegas är stort och det finns allt från tidig morgon till att åka vid solnedgången. I dessa tourer ingår alltid upphämtning vid hotellet i Las Vegas. Läs mer här om att åka helikopter till Grand Canyon.