Midtown i Atlanta USA

Atlanta

Atlanta är delstaten Georgias största stad och tillika huvudstad. Staden grundades redan på 1800-talet, och det finns därför många historiskt intressanta byggnader och platser att besöka i staden.

Landskapet som Atlanta ligger i är mycket vacker, och omgivningarna är mycket trevliga. Landskapet är böljande med många kullar, och täckt av en fantastisk skog.

Att göra i Atlanta

Atlanta har en mycket spännande mix av olika kulturer, historia och moderna byggnader. Det finns helt enkelt något för alla i den stora staden! Altanta stoltserar även med flera attraktioner som riktar sig till hela familjen, och passar därför bra för en resa med hela familjen.

En bra idé är att ta en guidad tur genom staden för att upptäcka och orientera sig bland kvarteren. Det finns många olika guidade turer i Atlanta att välja på, och dessa går att läsa mer om och boka biljetter till nedan:

Centennial Olympic Park
Atlanta har många vackra grönområden och parker, och den mest kända av dem är Centennial Olympic Park i centrala Atlanta. Parken uppfördes i samband med att Atlanta var värd för OS 1996, och är en av de populäraste sevärdheterna i staden.

Centennial Olympic Park har flera vackra inslag, bland annat den interaktiva fontänen Fountain of Rings, som är omgärdad av grekiska kolonner samt flaggor från de länder som deltog i de Olympiska spelen. I parken finns numer även ett pariserhjul, Skyview Atlanta, som ger en fantastisk vy över staden.

World of Coca-Cola
En av de allra mest välbesökta museerna i Atlanta är utan tvekan World of Coca Cola, som ligger i närheten av Centennial Olympic Park. Museet är helt dedikerat till den världsberömda drycken, och har många roliga och intressanta utställningar och interaktiva delar.

Bland annat går det till exempel att provsmaka drycker, och det finns även en utmaning där man försöker skapa sin egen Coca Cola dryck och gissa vad det hemliga receptet faktiskt är. World of Coca Cola berör även dryckens marknadsföringshistoria och utvecklingen av varumärket. Ett besök här är en fantastiskt häftig upplevelse för hela familjen! För mer info och biljetter, följ länken nedan:

Atlanta i zombiefilmer
Under de senare åren har Atlanta sett ett uppsving när det gäller exponering i media på grund av den oerhört populära TV-serien The Walking Dead och filmen Zombieland som delvis och helt utspelar sig i staden. The Walking Dead har flera inspelningsplatser i området runt Atlanta, och det finns särskilda guidade turer som tar en till dessa platser i bästa zombiemanér.

Bland annat får man under den guidade zombieturen besöka olika platser som är mycket viktiga för serien och filmen, och det finns även möjlighet att besöka The Walking Deads okända Woodbury. Läs mer om den guidade turen och boka biljetter här.

Georgia Aquarium
Ett stenkast från World of Coca Cola ligger en annan av de mest populära attraktionerna i Atlanta: Georgia Aquarium. Akvariet är ett av de största i hela världen, och det finns närmare 100 000 olika djur där. Bland annat går det att se olika typer av valar och hajar, men även stingrockor och delfiner finns i Georgia Aquarium.

Akvariet är också känt för sina olika utställningar och att det går att se många av djuren i akvarier som härmar deras naturliga habitat. För mer info och bokning av biljetter till Georgia Aquarium, följ länken nedan:

Shopping i Atlanta

Atlanta är en mycket bra stad för shopping, och olika delar av staden bjuder på olika typer av shopping.

Är man intresserad av lite mer lyxiga och dyra varor är ett besök i området Buckhead ett absolut måste. Här finns många kända butiker med designerkläder och andra prylar. I Buckhead finns två mycket kända gallerior: Lenox Square Mall och Phipps Plaza, som bjuder på härlig lyx.

Vintage och antikaffärer finns det gott om i området Little Five Points med sina många små lokala butiker, och i västra Atlanta finns ett designerdistrikt där det finns många spännande inredningsbutiker.

Hotell i Atlanta

I Atlanta finns många hotell, och oavsett om man vill bo på ett lyxigt hotell med fem stjärnor eller ett enklare hostel finns det i Atlanta. För att undvika långa restider till och från centrum och hotellet är det en bra idé att välja ett hotell nära platserna ni är sugna på att besöka.

Ta sig runt i Atlanta

Atlanta har ett mycket utbrett system med järnvägar som fungerar som en tunnelbana. Systemet kallas för MARTA, och går genom hela staden. I MARTA ingår även bussar, och det är lätt att ta sig från en plats till en annan, även om man behöver byta från tåg till buss. Läs mer på www.itsmarta.com.

Att äta i Atlanta

Atlanta har en fantastisk blandning av olika kulturer, och detta gäller givetvis även stadens matkultur. I Atlanta finns allt från spännande hamburgerrestauranger till traditionell sydstatsmat, och det finns fantastiska restauranger på nästan varje gata i staden, oavsett vad man är sugen på.