Anchorage

Alaskas allra största stad Anchorage har mycket att erbjuda den friluftsintresserade, med den makalösa naturen bara inpå knuten. Men Anchorage har även mycket kulturella sevärdheter och historia att uppleva.

Läs även
Tips och info om Alaska
Hyra bil i Anchorage Alaska

Att göra i Anchorage

I Anchorage ligger hisnade landskap ständigt nära, och det finns otroligt mycket spännande att upptäcka i den närliggande naturen.

En unik syn över Anchorage och Alaskas vildmark får man genom en flygtur över staden. Det är ett populärt sätt att få uppleva de vidsträckta landskapen, och det finns många olika sorters flygturer att välja mellan. Bland annat går det att köpa biljetter till helikopterturer som landar på en glaciär här. För mer info och fler flygturer i Anchorage, klicka på länken nedan:

Ett annat sätt att uppleva och upptäcka den fantastiska naturen är med båt. En av de bästa rutterna är Seward Highway en bit söder om Anchorage, som anpassad för att ge den bästa möjliga naturupplevelsen till sjöss. På Seward Highway möter man både makalösa berg och skogar, och på vägen finns det mycket annat att stanna till vid, som till exempel Alaskas Wildlife Conservation Center där det bland annat går att se björnar och älgar. För att läsa mer om båtturer på Seward Highway samt boka biljetter, följ länken nedan:

En bit utanför Anchorage ligger fantastiska Seward
Anchorage har ett mycket vackert läge

Alaska Native Heritage Center
En av de allra bästa historiska och kulturella upplevelserna i Anchorage är ett besök på Alaska Native Heritage Center. Där går det att lära sig om livet för Alaskas urinvånare, och även möta dem och höra deras berättelser. Alaska Native Heritage Center är inte bara en historisk resa, utan även en kulturell upplevelse, och det finns mycket att se och upptäcka där.

För att få ut det mesta av besöket på Alaska Native Heritage Center rekommenderas en guidad tur. Detta ingår bland annat om man väljer att gå en guidad tur genom hela Anchorage, vilket är en mycket trevlig utflykt. Läs mer och boka här.

Hilltop Ski Area
Är man sugen på fartfyllda äventyr i Anchorage är ett besök på Hilltop Ski Area, en liten bit utanför stadens centrala delar, ett måste. Skidområdet är ett av de bästa i regionen, och här finns ett större antal backar för alla svårighetsgrader. Det finns även möjlighet till både backhoppning och längdskidåkning i området. Hilltop Ski Area är känt för sin familjevänlighet, och passar utmärkt för hela familjen, från nybörjare till proffs.

Runt Anchorage finns många möjligheter till skidåkning
Det är en häftig upplevelse att köra hyrbil runt Anchorage

Shopping i Anchorage

I Anchorage finns mycket för den shoppingsugne. Oavsett om man är ute efter moderna kläder från de stora kedjorna eller handgjora souvenirer finns det i Anchorage.

Anchorage är känt för sina många små, lokala butiker. Allt från kläder och konst går att köpa från lokala hantverkare i staden, och en av de bästa shoppingupplevelserna är Anchorage Market and Festival. Marknaden anorndas varje helg och hit kommer besökare från när och fjärran för att köpa lokala delikatesser, hantverk och andra saker.

Hotell i Anchorage

Det finns många trevliga hotell i Anchorage. Tack vare stadens storlek är det lätt att ta sig till de olika delarna utan problem med hjälp av kollektivtrafik, och mycket ligger på gångavstånd. Många av hotellen är familjevänliga och har pooler och andra anläggningar. Är man ute efter något lite billigare kan ett B&B vara ett bra alternativ. Det finns många i Anchorage, och de är oftast lite billigare än de stora hotellen.

Att äta i Anchorage

I Anchorage finns det mycket spännande mat att ta del av. Mycket av Alaskas kök består av skaldjur och fisk, och det finns många unika restauranger i Anchorage som serverar sina olika specialiteter med de lokala råvarorna. Några av de mest kända restaurangerna ligger i det moderna Downtown Anchorage.

Något som Anchorage har gott om och är berömt för är sina många bryggerier. Runt om i staden finns flera platser där fint öl bryggs, och dessa går att besöka för guidade turer och provsmakningar. De flesta av bryggerierna har även tillhörande restauranger. För att bäst uppleva Anchorages bryggerikultur rekommenderas en guidad tur där man får besöka ett par av dessa och provsmaka den fantastiska ölen. Läs mer om detta och boka biljetter genom länken nedan: