New Orleans

New Orleans är staden där kultur, musik och mat möts i en fantastiskt spännande blandning. Staden är den största i delstaten Louisiana, och har väldigt mycket att erbjuda den som är intresserad av häftiga kulturella uttryck och historiska sevärdheter.

Att göra i New Orleans

I New Orleans finns något för alla, gammal eller ung. En bra idé är att åka på en guidad tur i staden för att få en uppfattning om stadens uppbyggnad och var de olika kvarteren finns. I New Orleans finns många olika guidade turer, och även med olika teman. Bland annat går det att få en spännande och hårresande guidad tur med fokus på de många spökhistorierna som omgärdar staden här.

Är man istället sugen på en mer traditionell guidning finns det till exempel möjlighet att ta en guidad tur på cykel bland de många fina kvarteren i New Orleans. Läs mer om det och boka biljetter här.

En unik och annorlunda syn på New Orleans går att få från ovan. Det finns flera flygturer som tar en på en tur i skyarna över den vackra staden, och bjuder på en makalös upplevelse och vyer. För mer info om detta, följ länken nedan:

Åk på kryssning från New Orleans

Från New Orleans hamn Port Nola kan du åka på kryssningar till östra och västra Karibien. Upplev tropiska destinationer och paradisöar i Mexiko, Jamaica och Bahamas. Här kan du simma med delfiner i kristallklart vatten, sola under palmerna på en pärlvit strand och ta del av den rika mayakulturen.

Kryssningar i den Karibiska övärlden är oftast några dagar till en vecka långa, och går enkelt att kombinera med en längre roatrip i USA.

Jackson Square är en av de finaste parkerna i New Orleans
I French Quarter finns mycket att upptäcka

Jackson Square
New Orleans har många trevliga sevärdheter, och en av de mest kända är parken Jackson Square. Parken är en så kallad historisk park och har många vackra inslag. Bland annat finns där en staty av den amerikanske presidenten Andrew Jackson, som även har fått ge namn till hela parken. I området finns även den otroligt vackra katedralen, och många fina parkinslag i form av palmer och gräsområden.

National WWII Museum
Ett av de mest välbesökta museerna i New Orleans är National WWII Museum, som minns andra världskriget. I museet finns tusentals rester från kriget som donerats av de inblandade nationerna. Bland annat går det att se flygplan som använts i strid, och det finns även flera interaktiva utställningar, inklusive en 4D-biograf som visar filmer från kriget. National WWII Museum är definitivt en av en av de främsta sevärdheterna i New Orleans och ett absolut måste om man är historieintresserad. Läs mer och boka biljetter via länken nedan:

 • Nationa WWII Museum – info och biljetterMardi Gras World
  En av New Orleans mest kända högtider är Mardi Gras, som är en stor festlighet med bland annat en parad fylld av roliga och häftiga utsmyckade vagnar. En titt bakom kulisserna till fantastiska Mardi Gras får man på Mardi Gras World, som är lokalerna där de makalösa vagnarna tillverkas. På Mardi Gras World får man en guidad tur genom det otroliga hantverket och arbetet som pågår där mellan festivalerna. Man får även en bättre inblick i Mardi Gras historia på Mardi Gras World. För att boka biljetter, klicka på länken nedan:

  National WWII Museum är ett av de mest välbesökta
  Mardi Gras World visar Mardi Gras bakom kulisserna

  Shopping i New Orleans

  New Orleans har mycket spännande och unik shopping att erbjuda. Det finns förutom de stora kedjorna även många små lokala hantverkare i New Orleans, och det går att fynda riktigt häftiga grejer som inte finns någon annanstans.

  Några av de bästa shoppingområdena är Magazine Street, Royal Street och French Quarter. I dessa kvarter finns många trevliga butiker, restauranger och barer att besöka.
   

  Hotell i New Orleans

  I New Orleans finns många trevliga hotell, allt från lyxiga femstjärnorshotell till något enklare och billigare hostels. För att hitta det bästa hotellet för just er rekommenderas att läsa tidigare recensioner.

  New Orleans är en mycket stor stad, och det kan vara värt att bo inne i de centrala delarna för att slippa långa resetider till och från hotellet.

  Att äta i New Orleans

  New Orleans har en av USA:s mest unika och berömda matkulturer. Med influenser från många av världens hörn har den särskilda cajun-maten blivit ett signum för New Orleans och delstaten Lousiana. Bäst upplever man köket i kvarteret French Quarter, där det finns många världsberömda restauranger med mycket spännande mat.

  Det finns flera mycket trevliga och bra turer bland de många restaurangerna i New Orleans, och vill man komma det cajunska köket nära är detta ett mycket bra alternativ.