Stranden på Miami Beach

Miami

Miami är en av de största städerna i Florida, och ligger i delstatens sydöstra del. Med en fantastisk kustremsa och närhet till havet är Miami mycket populärt hos semesterfirare, och närliggande Miami Beach är en av de mest välbesökta stränderna i Florida.

Miami är känd som en av USA:s renaste städer, och det finns många vackra byggnader och en härlig mix av arkitektur i staden. I Miami finns även en stark kontkultur, och det finns flera distrikt med mycket offentlig konst och gallerier.

Att göra i Miami

Miami har otroligt mycket trevligheter att upptäcka, både för stora och små. Med sin närhet till havet finns det många möjligheter till båtturer och andra vattenaktiviteter, men den moderna stadskärnan har även mycket fantastisk shopping, mat och ett rikt kulturliv.

För att bäst upptäcka staden och lära sig om de olika kvarteren kan det vara en bra idé att åka på en guidad tur. Det finns många olika sorters turer i Miami, från båtturer till hop-on-hop-off-bussar. Mer om dessa och boka biljetter går att göra på länken nedan:

Det finns även möjlighet att upptäcka Miami från ovan genom en guidad tur i antingen flygplan eller helikopter. Det är en mycket unik och spännande upplevelse att åka på en av dessa guidade turer, och man får definitivt en annorlunda syn på den fantastiska staden. Läs mer om detta och boka biljetter här.

Bayfront Park
En av de allra finaste grönområdena i Miami är Bayfront Park, som ligger vid Miamis Biscayne Bay. Parken är den största i sitt slag i staden, och har förutom fantastiska inslag med blommor och grönt även en amfiteater, och en enorm fontän.

Bayfront Park är en perfekt flykt från storstadslivet, och det hålls ofta olika aktiviteter i parken. Bland annat går det att gå på yogalektioner och konserter i Bayfront Park. Läs mer om parken på www.bayfrontparkmiami.com.

Villa Vizcaya
Villa Vizcaya ligger i Biscayne Bay och är en mycket unik sevärdhet. Villan består av en stor herrgård och en fantastisk trädgård uppförd i italiensk renässansstil, vilket även genomsyrar herrgårdens arkitektur. Villa Vizcaya har även ett område med historiska byggnader, och inne i herrgårdens sjuttio rum finns utställningar med stort fokus på europeisk konst och arkitektur.

Villa Vizcaya är ett mycket trevligt utflyktsmål och det finns mycket att se och upptäcka i museet och trädgården för hela familjen. Läs mer på Villa Vizcayas officiella hemsida nedan:

Miami Design District
Ett av de mest spännande områdena i Miami är stadens Design District. Historiskt sett är området en del av det berömda Buena Vista-kvarteren, men har under de senare åren genomgått en totalförändring och upprustning, och är idag känt för sina många konstgallerier, lokala butiker och restauranger och är ett riktigt häftigt område att besöka.

Det finns möjlighet till guidade turer i Design District, och även i de andra kvarteren i Miami som är kända för sin offentliga konst och gallerier. Läs mer om detta och boka genom länken nedan:

Jungle Island
Roligheter för hela familjen finns det gott om i Miami, men en av de främsta attraktionerna för både stora och små i staden är djurparken Jungle Island.

Jungle Island består av ett mycket stort antal exotiska djur, bland annat en liger som är en unik blandning av tiger och lejon. Jungle Island ger även möjligheter att komma nära många av djuren, till exempel lemurer och papegojor, vilket gör det till en mycket intressant och spännande upplevelse.

Boka biljetter till Jungle Island

Shopping i Miami

Miami har ett mycket stort och bra utbud när det kommer till shopping. Förutom de mer lokala butikerna i Designer District finns även flera stora gallerior med de stora kedjorna i staden.

Några av de största shoppinggatorna ligger i området South Beach. Här finns bland annat Lincoln Road, Espanola Way och Collins Avenue som har allt från lyxiga designeraffärer till mindre lokala hantverksbutiker. Det finns även flera outlets i Miami där det går att fynda ordentligt.

Hotell i Miami

I Miami går det att hitta hotell för alla smaker. Staden har att erbjuda allt från dyra och lyxiga femstjärniga hotell till något enklare a href=”/hostels/” title=”Hostels i USA”>hostels

Det bästa tipset för att hitta rätt hotell för just er är att titta på tidigare recensioner av hotellen. En bra idé kan vara att välja ett hotell i de mer centrala delarna av Miami, så slipper man långa restider fram och tillbaka till hotellet.

Att äta i Miami

Miami har en fantastisk blandning av olika kök, och oavsett vad man är sugen på finns det att hitta i staden. Med det stora inflytandet från Latinamerika finns det särskilt mycket spännande mat från regionen i Miami, och många av de mest intressanta och populära restaurangerna är samlade i området South Beach. Där går det att smaka mat från hela Sydamerika, från Colombia till Argentina.

Det går även att upptäcka området och dess spännande matkultur med hjälp av en guide som även berättar om South Beachs intressanta historia. Mer om detta går det att läsa om nedan: