Chicago

Chicago, med smeknamnet “den blåsiga staden”, är en stad med otroligt mycket att se och uppleva. Med Lake Michigan och Chicagofloden nära bjuder Chicago inte bara på fantastiska sevärdheter, shopping och mat, utan även många fina parker och grönområden.

Att göra i Chicago

Chicago är en fartfylld stad som aldrig sover. Med en fantastisk skyline och mycket att se och göra går man aldrig rastlös. En bra idé kan vara att ta en guidad tur genom staden för att få en bättre överblick. Ett tips på en bra guidad tur med buss och båt finner du här:

Det finns även en del riktigt häftiga helikopterturer över Chicago, där man får en upplevelse utöver det vanliga! Dessa kan du läsa mer om och boka här:

Millenium Park
I centrala Chicago finns den världsberömda och otroligt häftiga Millenium Park. Parken är ett slags offentligt konstgalleri, där många intressanta skulpturer och konstverk finns att beskåda i den vackra miljön utomhus. Det anordnas även aktiviteter i parken under året. På vintern öppnas till exempel en skridskobana, och på sommaren hålls konserter och andra festliga arrangemang i parken. Det är ett absolut måste att besöka Millenium Park om man är i Chicago!

  • Läs mer om parken här.
Millenium Park är en häftig upplevelse
På Navy Pier finns något för hela familjen

Navy Pier
På Navy Pier vid Chicagofloden finns verkligen något för alla. Här finns förutom många åkattraktioner på nöjesfältet även många museer och Chicagos största biograf. Vid piren ligger Chicagos Children’s Museum, där barnen kan få experimentera, gå på expedition där man letar dinosaurier, och mycket mycket mer. I området finns även Pier Park som bjuder på sköna miljöer, och många trevliga restauranger.

  • Mer om Navy Pier går att läsa här.

Adler Planetarium
En av de mest berömda museerna och aktivitetscentrumen i Chicago är det fantastiska Adler Planetarium. Det byggdes på 1930-talet och var det första i sitt slag i USA. Idag finns det många intressanta och fascinerande utställningar på plantetariet. Från platsen har man även den bästa vyn över Chicagos fantastiska skyline i hela staden. Adler After Dark är en av Chicagos mest älskade attraktioner, och är endast öppen för personer över 21 år. Planetariet har då öppet på kvällen och har då speciella aktiviteter och evenemang.

För att läsa mer om planetariet samt boka biljetter till det, följ länken nedan:

Willis Tower
Willi Tower hette förr i tiden Sears Tower, och har den bästa utsikten över Chicago. Byggnaden har 108 våningar, och är den näst högsta byggnaden i hela USA. Det är en mycket populärt besöksmål för turister, och har ett mycket fint observationsdäck. Det bästa är att boka inträdesbiljetter innan man kommer dit, vilket går att göra genom länken nedan:

Willis Tower bjuder på en hisnande utsikt
På Michegan Avenue finns mycket shopping

Shopping i Chicago

Den mest anrika och kända shoppinggatan i Chicago är utan tvekan Michigan Avenue, som även kallas för The Magnificent Mile. Här finns både märkesbutiker och historiska sevärdheter och nöjesställen samlade på ett och samma ställe.

Ett annat populärt shoppingställe är området kring Millenium Park, som kallas för the Loop. Här finns det legendariska Macy’s på State Street, som är en av de äldsta butikerna i Chicago. Utanför stadens absoluta centrum finns det många små och unika butiker. Det finns även en del outlets utanför stadskärnan, som enkelt går att ta sig till med särskilda shoppingbussar.

Hotell i Chicago

Det finns ett otroligt stort antal hotell att välja på i Chicago. Allt från riktiga lyxhotell till enklare hostels finns i staden, och det bästa är att titta på tidigare recensioner av hotellen för att hitta det som passar just er bäst. Ett tips är att bo på ett hotell i de mer centrala delarna av Chicago, då man slipper spendera mycket tid på att ta sig till och från stadens centrum varje dag.

Att äta i Chicago

Chicago är känt för sina fantastiska pizzor. Den paj-liknande “deep dish pizza” har blivit ett signum för staden, och det finns flera fantastiska restauranger som serverar just sin version av pizza. Två av de mest berömda restaurangerna som serverar den klassiska deep dish pizza är Gino’s East och Pizano’s Pizza and Pasta. En spännande guidad tur genom pizzans historia i Chicago går att läsa mer om och boka nedan: