Houston

Texas största stad Houston är även den fjärde största staden i USA, och det finns därför otroligt mycket att se och göra i staden. Förutom den fantastiska storstadspulsen som rinner genom stadens hjärta finns det även mycket historia att upptäcka.

Att göra i Houston

Houston är en salig och fantastisk blandning av storstad och historia. För att bäst få en uppskattning och överblick över staden och dess olika delar rekommenderas att man går på en guidad tur. Det finns många olika typer av guidade turer, även med olika teman.

Är man till exempel sugen på en rundtur på buss som avslutas på ett av Houstons bästa nöjesfält går det att hitta här, och vill man istället gå på en mer historisk vandring bland det gamla Houstons pubar, så går det att boka här.

Houston är den största staden i Texas
NASA Space Center är en fantastisk upplevelse

NASA Space Center
En av de mest berömda och mest unika sevärdheterna i Houston är NASA Space Center. På centrumet finns förutom intressanta utställning och spännande interaktiva delar även möjlighet att se faktiska rymdskepp och möta riktiga astronauter. Det är en oerhört mäktig känsla att stå bredvid de enorma rymdfarkosterna, och Space Center Houston är riktad till hela familjen. Ett tips är att ta sig dit tidigt på dagen så att man hinner se allt man vill se. För mer info och biljetter till NASA Space Center, följ länken nedan:

Children’s Museum
Ett perfekt utflyktsmål för hela familjen är Houstons fantastiska Children’s Museum. Children’s Museum ligger i centrala Houston, och har både en inomhusdel och en utomhusdel. Museet är fyllt av roliga och lärorika aktiviteter för hela familjen, men med fokus på de yngre åldrarna. Utomhusdelen har både en vattenpark och en stor, fin lekpark.

Bayou Bend Collection and Gardens
En kort bit utanför centrala Houston ligger det fantastiska huset Bayou Bend med tillhörande trädgårdar. Huset byggdes i början av 1900-talet, och är idag hem till en fantastisk konstsamling, med både inredning och tavlor från USA:s födelse. Husets inredning är därför helt i original, och att gå in där är som att åka på en tidsresa. Det finns många bra guidningar i huset och dess omgivningar. Läs mer på den officiella hemsidan:

I Bayou Bend infinner sig lugnet
The Galleria är Texas största köpcentrum

Shopping i Houston

Houston har enormt mycket shopping att erbjuda, med några av landets bästa gallerior. Bland annat går det att shoppa på det enorma köpcentrumet The Galleria, som är det största i sitt slag i Texas. I The Galleria finns hela 375 unika butiker och är en riktigt häftig upplevelse att besöka.

En bit utanför Houston finns också en stor outlet, som heter Tanger Outlet. Här går det att fynda många olika klädmärken till mycket bra priser. Läs mer och boka bussresa till Tanger Outlet här.

Hotell i Houston

Det finns ett stort och bra hotellutbud i Houston. I staden går att boka allt från femstjärniga lyxhotell till enklare hostels, och det bästa är att titta på tidigare recensioner av hotellen för att hitta det bästa alternativet för just er. På grund av Houstons stora area är det en bra idé att hitta ett ställe i de mer centrala delarna av staden, då det kan ta tid att åka från de yttre delarna av Houston in till centrum.

Att äta i Houston

Houstons invånare äter ute på restuarang mer än någon annan stad i hela USA. Därför finns det ett mycket stort utbud av både fina och spännande restauranger i staden. Maten i Houston har en enormt stor variation, tack vare stadens läge med Lousiana och Mexiko nära. Till exempel finns det många trevliga tex-mexrestauranger i Houston, och även cajun-mat finns det gott om.

Det finns även många trevliga lokala bryggerier i Houston som är värda ett besök. Många av dem erbjuder förutom guidade turer och provsmakningar även mat i sin restaurangdel. Två av de mest kända lokala bryggerierna i Houston är Saint Arnold Brewing Company och Karbach Brewing.