Hotell i Miami

Miami är utan tvekan en av de mest unika upplevelserna i USA. Med fantastiska stränder och natur precis runt hörnet bjuder Miami på både skön storstadspuls och sol och bad för hela familjen. Staden är också en av de största i USA, och det finns otaliga hotell att välja mellan i Miami.

Det allra enklaste sättet att hitta det bästa hotellet för just er i Miami är att först lista ut vilken av stadens olika delar som passar er bäst.

Miami består av flertalet trevliga stadsdelar, som alla har sin alldeles egna charm och upplevelser. Varje område har ett stort antal hotell att välja på, beroende på vad du är ute efter under din semester. Nedan följer beskrivningar av några av Miamis största och mest populära stadsdelar och områden.

Downtown Miamis områden och hotell – var är bäst att bo?

När man talar om centrala Miami är det oftast Downtown Miami som man menar. Stadsdelen ligger i stadens östra del, och här finns butiker, restauranger, nöjesarenor och inte minst hotell. Det är ett bra ställe att bo på om man vill bo mitt i smeten, och det finns allt från dyra lyxhotell till enklare och billiga hotell.

Downtown Miami är som nämnt själva hjärtat av Miami, och området har även en mycket rik historia, då det en av de äldsta delarna i Miami. Här finns det därför mycket att se och göra, och stadsdelen består av ett par olika områden, som alla har sina egna, unika stil.

Central Business District

Central Business Bistrict är, precis som namnet antyder, det ekonomiska navet i Miami (och hela södra Florida). Det finns mycket att se och upptäcka i Central Business District, och med de många hotellen som finns i området går det smidigt att göra det mesta av vistelsen där.

Central Business District består till största del av skyskrapor och nybyggnationer idag, och det finns flera stora butiker att besöka.

Området har mycket bra kollektivtrafik, men är också känt för att vara en av de mest promenadvänliga områdena i staden. Vill man ta tunnelbana till andra delar av Miami går det utmärkt, då knutpunktsstationen Metromover Inner Loop finns i området.

Omni

Omni är ett av de mest populära områdena i Miami, och här finns ett mycket stort antal hotell att välja mellan. Omni karaktäriseras av en eklektisk mix av ny arkitektur och en del gamla byggnader, och det finns många kulturella sevärdheter och saker att göra i Omni.

Omni brukar omnämnas som Miamis centrum för media och nöje, och det märks inte minst på det kulturella utbudet, med bland annat Adrienne Arsht Center for the Performing Arts och The Knight Concert Hall. Är man sugen på historia finns bland annat Miami Women’s Club och City of Miami Cemetery att besöka.

Det finns även ett antal stora köpcentrum i Omni, och med transportsystemet Metromover går det enkelt att ta sig till andra delar av Downtown Miami.

Hotell och områden i South Miami

I södra Miami finns flera trevliga områden, och det är enkelt att hitta bra hotell här. Med Miamis utmärkta kollektivtrafik går det smidigt att ta sig från Miamis södra delar till övriga Miami.

Cocunut Grove

Coconut Grove är en av de mest kända områdena i södra Miami, och är den del av Miami som har varit bebodd allra längst. Här finns en fantastisk mix av natur, historia och kultur, och det finns väldigt mycket att se och göra i området. Det finns även ett antal hotell att välja mellan i olika prisklasser.

Det finns bland annat ett stort antal parker i området: The Kampong är ett gigantiskt grönområde med fantastiska gångstråk, och The Barnacle Historic State Park bjuder både på vacker natur och intressant historia. Vizcaya Museum and Gardens är en av de mest berömda sevärdheterna i hela Miami, och dess unika, italienska influenser bjuder på en mycket speciell upplevelse. Coconut Grove är även känt från flera TV-serier och filmer, som bland annat Dexter, Scarface och Marley & Me.

Hotell i Miami Beach

Strax utanför Miami ligger Miami Beach, som är en egen stad men ofta räknas in till Miami. Miami Beach är en världskänd resort, och med sitt unika läge på den konstgjorda ön mellan Biscayabukten och Atlanten bjuds man på makalösa stränder med många möjligheter till sol och bad.

Det ligger hotell längs med hela Miami Beachs kustremsa, och det finns därför mång olika hotell att välja och vraka mellan. Ett av de mest ikoniska hotellen är Fontainebleau Miami Beach, som med sin unika arkitektur och interiör räknas som ett av de lyxigaste hotellen i Miami Beach.

På öns södra del ligger området South Beach, som är ett populärt semestertillhåll för kändisar. Att bo på hotell i South Beach kan därför vara lite dyrare än i övriga Miami Beach.

Miami Beach bjuder som sagt både på sol och bad, men det finns även kultur och andra nöjen att roa sig med. Bland annat finns det flera teatrar, och i Miami Beach Architectural District finns över 900 historiska och arkitektoniskt intressanta byggnader att upptäcka.

Det går utmärkt att ta sig till Downtown Miami med buss från Miami Beach med antingen busslinje S eller South Beach Local. Det går även utmärkt att cykla i Miami Beach, och det är även populärt att hyra bil för att enkelt ta sig runt i området och även upptäcka andra delar av södra Florida.