Kalifornien

Resor i Kalifornien

Kalifornien är USA:s folkrikaste stat med över 36 miljoner invånare. Jämför man landyta är Sverige endast något större och Kalifornien är USA:s tredje största delstat. Kalifornien ligger längst i väster med en lång kuststräcka till Stilla havet. I söder gränsar Kalifornien till Mexiko. Staten kallar sig själv “The golden State” och i öster ligger Nevada som kallar sig ”The silver State”. Dessa namn återfinns på bilarnas nummerskyltar. Kalifornien är en populär delstat att resa runt i då det finns flera kända, intressanta och roliga platser att besöka. Dessutom ligger Las Vegas ganska nära som man självklart inte får missa.

Städer och Napa Valley

Den mest populära platsen att besöka i Kalifornien är Los Angeles. Två andra kuststäder som också är mycket kända och populära resmål är San Diego och San Francisco. Norr om San Francisco hittar vi USA:s mest kända vindistrikt, Napa Valley. Distriktet är fem mil långt från norr till söder och här finns mängder av vingårdar.

Los Angeles

Los Angeles har mycket att erbjuda och uppfattningen om staden är blandad. Vissa älskar Los Angeles med sitt sköna klimat, fina stränder, Hollywood och mycket mer. Andra tycker att trafiken är lite för intensiv där man kan ha otur och korta sträckor tar lång tid att köra. För den som besöker Los Angeles är en hyrbil nästan ett måste, läs även hyrbil i Los Angeles, där finns flera tips och bra information. Los Angeles är en bra stad att flyga till och det finns många andra platser att besöka och ta sig till. Läs även vår guide till Los Angeles.

Downtown i Los Angeles och Golden Gate bron i San Francisco

Los Angeles utsikt hollywood i kalifornien

San Francisco och Golden Gate-bron i kalifornien

San Francisco

Resor till San Francisco
San Francisco har över tre miljoner invånare i storstadsområdet. Lägger man till San Jose och Oakland som ligger söder respektive öster om, är antalet över sju miljoner. San Francisco ligger längs den världskända Highway 1 som är en mycket fin väg att köra på. En resa till San Francisco med bil tar som minst strax över sex timmar från Los Angeles. Om man väljer Highway 1 tar bilresan ungefär nio timmar. Annars är flyg ett bra och ofta ganska billigt alternativ. Bästa tiden att resa hit är från maj till oktober då temperaturen ligger runt 20 strecket.

Höjdpunkter i San Francisco

San Francisco i sig med Golden Gate-bron är höjdpunkten här och det finns flera sätt att utforska staden. Ett trevligt alternativ är att hyra cyklar och cykla över bron. Ett annat fräckt alternativ är att ta en helikoptertur över staden och få en fin överblick på allt.

Death Valley

På gränsen mellan Kalifornien och Nevada ligger Death Valley som är en av världens varmaste platser med ett unikt landskap. Det är en trevlig dagstur från Las Vegas eller Los Angeles. Alternativet är en liten omväg via Death Valley när man kör mellan Los Angeles och Las Vegas.

San Diego

Resor till San Diego
San Diego ligger i sydvästra hörnet av Kalifornien och det blir två timmar med bil från Los Angeles. San Diego är en mycket fin stad med cirka tre miljoner invånare. Staden har gräns till Mexiko och Tijuana. San Diego är en trevlig och vacker stad att resa till.

Höjdpunkter i San Diego

San Diego som stad med sina fina stränder är en höjdpunkt i sig. Det går även att ta en dagstur till Tijuana. Där finns ett par olika rundturer att välja på, det kan vara smart att ta något organiserat för att inte komma in i fel område. Det bör man definitivt undvika då Tijuana är långt ifrån den säkraste staden. I San Diego finns tre mycket stora djurparker; San Diego Zoo, San Diego Zoo Safari Park och det populära SeaWorld. För mer information om biljetter och paket med mera, följ länken nedan.

Death Valley och SeaWorld i San Diego

Death Valley, Badwater i kalifornien
Seaworld i San Diego i Kalifornien

Napa Valley

Norr om San Franciso ligger det mycket kända och fina vindistriktet Napa Valley. Det är en perfekt dagsutflykt och det går bra att köra själv. Vill man testa de olika vinerna och njuta lite extra av dagen rekommenderar vi en organiserad tur. Ni kan då testa alla viner utan att oroa er för körningen och ni har en expert med er hela dagen.

Kryssningar från Kalifornien

Från Kalifornien kan du åka på härliga kryssningar från Los Angeles och San Francisco. Flera stora och populära rederier finns representerade i Kaliforniens hamnar. Härifrån går kryssningar till tropiska paradis som Hawaii, Mexiko och Panamakanalen. Du kan också åka på en kryssning bland Alaskas vilda landskap, eller över Atlanten till Europa. En kryssning från USA är ett fantastisk upplevelse som du inte kommer vilja åka hem ifrån!