Massachusetts

Massachusetts – The Bay State

Massachusetts är till ytan en av de mindre staterna i USA, men är invånarmässigt en av de mest tätbebodda staterna i hela landet. Massachusetts är känd för sin anrika historia, och har många gånger spelat en mycket stor roll i USA:s historia. Det finns därför många intressanta historiska sevärdheter i delstaten, men även mycket vacker natur, särskilt på kustremsan.

Att göra i Massachusetts

Massachusetts har en fantastisk blandning av storstadsmiljöer, stränder och historiska platser. Det finns verkligen något för alla i Massachusetts.

Martha’s Vineyard
En av de mest kända platserna i Massachusetts är ön Martha’s Vineyard, som är ett riktigt semesterparadis. På ön finns det mycket att upptäcka, och det finns även möjligheter till sol, bad och friluftsliv. Bland annat finns det flera fina vingårdar på ön som går att besöka. Det är även mysigt att promenera runt i städerna på ön, då husen är mycket fina och påkostade.

Martha’s Vineyard är allra mest känt för sina många vackra stränder och sköna sommarklimat, och det har kommit att bli en tillflyktsort för många storstadsbor. Det finns även flera fyrtorn att besöka på ön. Läs mer om ön på www.mvol.com

Boston
Boston är både Massachusetts huvudstad och största stad, och det finns mycket att se och göra i staden. Boston ligger precis vid havet och har därför många vackra vyer och landskap. I staden finns också ett stort antal historiska byggnader då det är en av de äldsta städerna i USA. Bland de historiska sevärdheterna finns bland annat Old State House, Old Corner Bookstore och Christian Science Plaza.

Det finns även många fina museum i Boston, och även gamla hus där kända amerikanska personer bott. Paul Revere House är en av dessa. Boston har även många trevliga grönområden och parker.

Cape Cod
I södra Massachusetts ligger den fantastiskt vackra halvön Cape Cod, som sträcker sig ut i Atlanten som en båge. På halvön finns många trevliga utflyktsmål som passar hela familjen. Bland annat finns flera underbara stränder och mysiga städer att besöka. Cape Cod har en lång historia av sjöfart och det finns även flera historiskt intressanta platser, och även fyrtorn som är öppna för allmänheten.

Hyra bil i Massachusetts

I Massachusetts passar det utmärkt att färdas med hyrbil. Avstånden är relativt små i delstaten och det är lätt att ta bilen till de många små smultronpärlorna på till exempel kusten.

Hyrbilsbolagen finns i alla större städer i Massachusetts, och de har även kontor på statens flygplatser. Det rekommenderas att hyra bilen online innan ankomst, för att få det allra bästa priset samt vara säker på att bilen finns vid upphämtningen.

Mer om att hyra bil i USA går att läsa om här:

Åk på kryssning från Boston, Massachusetts

Från Boston kan du åka på en kryssning till Bermuda. Upplev den tropiska ön King’s Warfs paradisstränder med aktiviteter för alla åldrar. Kryssningar till Bermuda varar ungefär en vecka, och går enkelt att kombinera med en längre roatrip i USA. Från Boston kan du bland annat åka på kryssning med populära Norwegian Cruise line.

Ett besök på King’s Warf i Bermuda är en fantastisk semesterupplevelse som du aldrig kommer vilja åka hem ifrån. Ön erbjuder otroligt vackra stränder, härliga restauranger och ett rikt kulturliv med spännande historia. Här finns mycket att utforska både till havs och på land. Längs King’s Warfs kust kan du dyka och snorkla i färgglada korallrev, eller sola i lugna badvikar bland klipporna. Många golfälskare åker till Bermuda för att spela på öarnas gröna golfbanor med utsikt över havet i solnedgången.

Nationalparker och stränder

Det finns flera underbara parker och stränder i Massachusetts, och staten är särskilt känd för sina fina skogar. Bland annat är Bash Bish Falls, med sina otroliga vattenfall, och Moore State Park absolut värda ett besök. I områdena finns fantastiska vyer, många fina vandringsleder och även historiska sevärdheter. Läs mer på Massachusetts officiella turistsida.

Stränderna i Massachusetts är även de vida berömda för sin höga standars. På Cape Cod finns ett stort antal stränder som är perfekta för sol och bad. Till exempel är städerna Nantucket och Barnstable omgärdade av fantastiska stränder, och på den nordliga delen finns det även möjligheter till valsafari. Även i Martha’s Vineyard finns det många otroligt fina stränder som är värda ett besök om man är ute efter lite solsemester. Läs mer om Massachusetts stränder på www.massvacation.com.