Språkresor till USA

Engelska blir allt viktigare

Kraven på goda engelska kunskaper ökar ständigt, både inom arbetslivet och i vardagen. Svenskar är i allmänhet kända för att vara duktiga på engelska men ibland är det svårt att känna sig självsäker nog i sina språkkunskaper om man inte använt dom på länge. En språkresa kan vara ett utmärkt alternativ om man vill bättra på sina engelska kunskaper under en intensiv period, då dessa kombinerar språkstudier med ständigt användning av språket.

USA, ett populärt alternativ

USA är ett populärt alternativ för många språkresenärer som vill söka sig längre bort än England eller Malta för att studera engelska. En språkresa hit ger dig chansen att spendera en längre eller kortare tid i detta spännande land. Kanske vill du kombinera din språkutbildning med en längre runt resa? Det finns mängder av olika kursalternativ och destinationer, och det är alltid möjligt att finna något som passar just dina önskemål. Med kurser mellan 2 till 48 veckor, från nybörjare till avancerad nivå kan du skräddarsy en kurs till att passa just dig. Som exempel på de resor som erbjuds presenteras här språkkurser engelska i San Francisco, Miami och New York City.

San Francisco

San Francisco på västkusten har en innerstadspopulation av cirka 750 000 invånare, kända för sin öppna attityd och alternativa livsstilar. Här erbjuds 12 veckors engelskakurser speciellt utformade för att avslutas med en Cambridge-examen. De olika Cambridge certifikat som finns (CAE/CPE/FCE osv.), är erkända världen över som bevis på ens engelska kunskaper och är till exempel nödvändigt om man vill studera på ett engelskspråkigt universitet. Här kan man också studera 3 veckors kursen ”English on the road” som avslutas med en 8 dagars resa till bland annat Los Angeles, Las Vegas, Yosmite National Park och Grand Canyon. Närheten till dessa platser gör San Francisco till en attraktiv utgångspunkt för att upptäcka Kalifornien och omgivande stater, och din språkskola anordnar ständiga utflykter som du kan ta del av.

Språkresa med sol och bad

Är det sol och bad du söker rekommenderas en språkresa till Miami, Florida. Här ligger språkskolan i närhet till den kända South Beach där du kan spendera eftermiddagarna. Här har du också möjligheten att läsa film studier, litteratur och aktuella nyheter som tillval till dina engelska studier. Hit kan du åka året om och ända uppleva sommar, då den lägsta medeltemperaturen ligger runt 15 grader även på vintern. Som språkstuderande här har man valet att bo inneboende hos välkomnande lokala familjer, eller från 18 år och uppåt, i delade lägenheter med andra internationella studenter. Möjligheten att bo hos värdfamilj, vilket finns på alla destinationer i USA, är unik för språkresenärer och ger en fantastisk inblick i den lokala kulturen och drar fördel av den kända amerikanska gästfriheten.

New york

Söker du lite äkta storstadspuls är språkresor New York det självklara valet. Här sitter du och studerar engelska på 63:e våningen av Empire Sate Building innan du ger dig ut och upplever allt som the Big Apple har att erbjuda i frågan om sevärdheter, nöjen, sport och shopping. Språkresor hit riktar sig lika mycket till vuxna som vill ha en annorlunda city-break och Executives som läser special designade kurser i affärsengelska, som till studerande.