Wyoming

Wyoming – Equality State

Till ytan är Wyoming i nordvästra USA en av landets största delstater, men sett till antalet invånare en av de allra minsta. Wyoming är känd som staten där cowboykulturen var som starkast, och det finns många otroligt vackra landskap i området. Några av USA:s mest omtalade och älskade nationalparker finns i Wyoming.

Huvudstaden i delstaten är Cheyenne, och det är även den största staden i Wyoming.

Att göra i Wyoming

Wyoming är kanske mest känt för sin makalösa natur, med flera stora och fantastiska nationalparker i delstaten. Men med flera stora städer finns det även shopping och andra sevärdheter att besöka.

Yellowstone National Park
En av de mest berömda nationalparkerna i hela USA är Yellowstone National Park, som till största del ligger i Wyoming. Det var den första nationalparken som etablerades i USA, och i den finns fler gejsrar samlade på samma område än på någon annan plats i hela världen.

I Yellowstone finns flera vackra bergsområden, en makalös kanjon och ett mycket rikt djurliv. Till exempel lever björnar, vargar och till och med bisonoxar vilt i parken. Yellowstone är en fantastisk plats att vandra, cykla och köra bil genom. För mer info och guidade turer i Yellowstone, följ länken nedan:

Grand Teton National Park
En annan helt makalös nationalpark i Wyoming är Grand Teton National Park som ligger precis söder om Yellowstone. Nationalparken består av bergskedjan Grand Teton och dess fantastiska omgivningar. Det finns flera kristallklara sjöar i parken, och vyerna är helt unika för delstaten med den massiva bergskedjan ständigt överblickande.

Det finns även en del historiska platser i Grand Teton National Park. Bland annat finns den gamla träkyrkan Chapel of the Transfiguration att besöka, och även Menor’s Ferry, som användes under 1800-talet för att passera en av floderna, finns kvar idag.

Läs mer och boka biljetter till guidade turer i Grand Teton National Park här

Cheyenne
Cheyenne är både den största staden och huvudstad i Wyoming, och det finns mycket att se och göra i staden. Det finns till exempel flera intressanta historiska sevärdheter som the State Capitol och The Historic Plains Hotel.

Även flera gamla lokomotiv går att se i Cheyenne, och det finns även en mycket fin och gammal botanisk trädgård i staden. Cheyenne har flera trevliga parker och grönområden, blandat med restauranger, shopping och storstadsliv. I Cheyenne blandas gammalt med nytt, och det är en mycket härlig upplevelse att besöka staden.

Hyra bil i Wyoming

För att bäst uppleva Wyomings storslagna natur rekommenderas det att hyra bil. Med en hyrbil går det lätt att ta sig till delstatens olika delar, och det gör det även lättare att upptäcka till exempel Yellowstone National Park. Vägarna i delstaten är väl underhållna och man bjuds på många otroligt vackra vyer genom att köra genom Wyoming.

För att vara säker på att få en så smidig upphämtning av hyrbilen som möjligt rekommenderas det att hyra bilen online i förväg. Detta säkerställer att bilen finns på plats när den ska hämtas upp. Det är även en bra idé att välja att ha GPS som tillval i bilen, då det underlättar körningen.

Mer om att hyra bil i USA går att läsa om här: