West Virginia

West Virginia – Mountain State

West Virginia är en relativt ung stat som grundades i slutet av 1800-talet, då man bröt sig loss från Virginia. Staten ligger i östra USA och har haft stor betydelse för USA:s historia. Bland annat stod flera slag i delstaten under det amerikanska inbördeskriget, och det finns därför många intressanta sevärdheter i delstaten. Staten ligger i ett bergigt område, och har mycket fantastisk natur att njuta av.

West Virginias huvudstad heter Charleston, och det är även delstatens största stad.

Att göra i West Virginia

På grund av sin rika historia finns det mycket spännande att upptäcka i West Virginia och dess städer. Och med sin makalösa natur finns det även något att göra för den friluftsintresserade.

Charleston
Charleston är West Virginias största stad och huvudstad, och vill man uppleva delstatens storstadsliv är dit man ska åka. Staden har förutom bra shopping och många trevliga restauranger även mycket historia att bjuda på, och det finns flera intressanta museum i Charleston.

Bland annat finns där Clay Center for the Arts & Sciences och West Virginia State Museum, som båda är kända för sina fina utställningar. Det finns även ett historisk område i Downtown Charleston, där ett stort antal gamla kyrkor ligger samlade. Charleston är även känt för sina många grönområden, och i anslutning till staden ligger den fantastiska Kanawha State Forest med mycket att se och göra för hela familjen.

New River Gorge Bridge
Under många år var New River Gorge Bridge den längsta stålbron i världen. Idag har den hamnat på en hedrande fjärdeplats, men det är fortfarande en av West Virginias mest populära sevärdheter. Bron är byggd helt i stål och kopplar samman två berg, och tornar hela 267 meter över floden New River nedan.

Det finns utsiktsplatser vid brons fästen för att ge en bra vy över den makalösa konstruktionen, och landskapen som omgärdar bron är mycket vackra. Läs mer på National Park Services hemsida nedan:

Hawks Nest State Park
En av de allra vackraste och mest populära vyerna i West Virginia får man från Hawks Nest State Park. Parken har fantastiska landskap med böljande skogar och floden New River som nästlar sig genom det lummiga landskapet.

I Hawkes Nest State Park finns en välbesökt utsiktsplats som ger utsikt över både landskapet och flera historiska platser. Det finns även ett besökscenter i parken där man kan lära sig mer om parken och den tunnel som byggdes där under 1930-talet och som orsakade en av de värsta tragedierna i amerikansk historia. Läs mer om Hawks Nest State Park på den officiella hemsidan.

Hyra bil i West Virginia

Att hyra och köra bil i West Virginia är en mycket trevlig upplevelse. Med hyrbil går det både snabbt och smidigt att ta sig runt till delstatens olika intressanta platser och städer, och det är mycket häftigt att köra runt i de bergiga och skogiga landskapen med bil. Det finns även flera rutter gjorda för att ge en så vacker upplevelse av West Virginia som möjligt.

Det går att hyra bil i de flesta städer i West Virginia, och även på delstatens flygplatser finns hyrbilsbolagens kontor.

Mer om att hyra bil i USA går att läsa om här: