Vermont

Vermont – Green Mountain State

Vermont är både en av de minsta och äldsta staterna i USA, och har däröfr mycket att se och göra. Staten ligger i nordöstra USA, och gränsar till bland annat Kanada. Den lilla staten är mest känd för sin lönnsirap, och producerar mer lönnsirap än någon annan stat i USA.

Vermonts största stad är Burlington, medan Montpelier är delstatens huvudstad.

Att göra i Vermont

I Vermont blandas makalösa natur, med allt från berg till sjöar, med pittoreska städer och anrik historia. Staten är mycket gammal och har många historiskt intressanta platser att besöka. I Vermont finns det helt enkelt något för alla!

Burlington
Burlington är Vermonts största stad, och det finns mycket att göra och upptäcka i staden. Trots att det är delstatens största stad är den i jämförelse med andra storstäder relativt liten, vilket ger Burlington en mycket gemytlig känsla. Det finns ett stort antal historiska byggnader i staden. Bland annat går det att besöka Masonic Temple, Follett House och Ethan Allen Homestead som alla är listade som viktiga historiska byggnader.

I Burlington finns även flera museer och andra attraktioner. Till exempel finns ECHO Lake Aquarium & Science Center och Robert Hull Fleming Museum att besöka, och båda dessa passar utmärkt för hela familjen.

Okemo Mountain Resort
I Vermont finns det flera fina berg som lämpar sig bra för skidåkning. En av de mest välbesökta skidresorterna i delstaten är Okemo Mountain Resort, som ligger i staden Ludlow. Resorten är öppen året runt, och de olika aktivieterna som erbjuds vid berget förändras beronde på säsong. På vintern är de många skidbackarna öppna, och det finns något för alla svårighetsgrader.

På sommaren finns det många trevliga vandringsleder i området, och berget bjuder på helt makalösa utsikter. Det finns även en häftig linbana där man kan glida i en sele ner för berget, vilket ger en helt unik upplevelse och är ett riktigt äventyr. Läs mer på Okemo Mountain Resorts officiella hemsida nedan:

Woodstock
Woodstock är ett område i centrala Vermont som har mycket historia, natur och pittoreska städer. Woodstock stad grundades på 1700-talet och har fortfarande idag många av originalbyggnaderna kvar, och i området Woodstock finns många trevliga museum som visar Vermonts historia. Bland de mest kända är Billings Farm and Museum, där man får uppleva den agrikulturella utvecklingen av Vermonts landsbygd, med flera interaktiva delar. Läs mer på www.billingsfarm.org.

I Woodstock finns även som tidigare nämnt mycket underbar natur, och det går att hitta flera trevliga vandrings- och cykelleder i området.

Hyra bil i Vermont

I Vermont passar det perfekt att hyra bil och åka runt på utflykter. Med tanke på delstatens lilla yta går det lätt att ta sig till de olika delarna med lätthet, och med hyrbil blir resan både enklare och mycket trevligare!

Det går att hyra bil i samtliga större städer i Vermont, och även på delstatens flygplatser. Det rekommenderas att hyra bilen online hemifrån innan avresa, för att vara säker att den finns på plats när den ska hämtas upp.

Mer om att hyra bil i USA går att läsa om här: