Oklahoma

Oklahoma – Sooner State

Oklahoma är en medelstor stat USA:s syd-centrala del. Staten är känd för sitt lantbruk, och även för sitt stora antal urinvånare som fortfarande bor i staten. Det finns mycket historia och unik natur i Oklahoma, och det finns mycket att se och upptäcka som besökare i delstaten.

Oklahomas största stad, och även huvudstad, är Oklahoma City.

Att göra i Oklahoma

Det finns många spännande ställen att upptäcka i Oklahoma. Allt från historia till storstadsliv finns i delstaten, och det finns roliga aktiviteter för hela familjen att njuta av!

Oklahoma City
Oklahoma City är både största stad och huvudstad i delstaten, och det finns därför mycket att se och göra i staden. Förutom shopping och resturanger finns det även många fina parker och grönområden i staden som är perfekta för avkoppling och lung. En av de mest berömda parkerna i Oklahoma City är Myriad Botanical Gardens, som har växter från hela världen i sitt orangeri.

Det finns även flera intressanta museum i staden. Till exempel går det att besöka Oklahoma City Museum of Art, Science Museum Oklahoma och Museum of Osteology, där det går att beskåda ett stort antal djurskelett.

National Cowboy & Western Heritage Museum
Ett av de mest populära museerna i Oklahoma City är National Cowboy & Western Heritage Museum. Museet är ett av de största i sitt slag i USA, och huserar ett stort antal utställningar med över 30 000 unika artefakter. Här får man lära sig mer om både den cowboy- och indiankultur som präglat USA:s västra delar. Här finns även världens största samling av historiska artefakter tillhörande rodeo.

Läs mer om National Cowboy & Western Heritage här.

Chickasaw National Recreation Area
Är man sugen på lugna äventyr för hela familjen är en tur till parken Chickasaw i södra Oklahoma det perfekta utflyktsmålet. Chickasaw är ett område med både skog och sjöar, och det finns fantastiska vyer i parken. Bland annat finns det flera mycket vackra vattenfall och flera historiskt intressanta platser kopplade till de amerikanska urinvånarna som bebott området i många hundra år.

I Chickasaw finns även möjligheter till camping, fiske och båtturer, och det går även att bada i den fantastiska sjön.

Hyra bil i Oklahoma

Att hyra bil i Oklahoma är en trevlig upplevelse, och det är både smidigt och enkelt att ta sig runt delstaten med bil. Med hyrbil blir resan både lättare och roligare, och det ger även möjligheter att hitta små smultronställen som man annars hade förbisett.

Det finns hyrbilskontor i samtliga större städer i Oklahoma, och även på delstatens flygplatser. Det rekommenderas att hyra bilen online i förväg, för att garantera att den finns på plats vid upphämtning. Det kan även vara en bra idé att välja till en GPS för att förenkla körningen.

Mer om att hyra bil i USA går att läsa om här: