North Carolina

North Carolina – Old North State

North Carolina har en rik historia och det finns många historiska sevärdheter i den gamla staten. North Carolina ligger på USA:s östkust och har en mycket fin kustremsa med många populära stränder. I delstaten finns även fantastiska Smoky Mountains, och flera intressanta och trevliga städer.

Största staden är Charlotte, och statens huvudstad är Raleigh.

Att göra i North Carolina

Det finns mycket att se och uppleva i North Carolina, oavsett om man är intresserad av historia eller sugen på sol och bad.

Biltmore Estate
En av de absolut mest kända sevärdheterna i North Carolina är godset Biltmore Estate, som är det största i sitt slag i hela USA. Här finns fantastiska omgivningar med en otroligt stor och gammal trädgård, och huset har över 250 rum inredda i originalstil. Det finns även flera intressanta utställningar att besöka.

Biltmore Estate har även en känd vinodling och möjligheter till flera aktiviteter på godsets område. Det finns verkligen något för alla på godset, och det är en riktig tidsresa att göra ett besök på Biltmore Estate. Läs mer på www.biltmore.com.

Charlotte
Charlotte är North Carolinas största stad och har ett livligt storstadsliv. Men staden har även många trevliga sevärdheter, varav många har historisk bakgrund. Bland annat finns flera fantastiska museum i staden, som till exempel Bechtler Museum of Modern Art och Historic Rosedale Plantation. Charlotte är även känt för sin bilracingkultur, och det går att besöka NASCAR Hall of Fame i staden.

Charlotte har flera bryggerier öppna för allmänheten, och både stora och små ölproducenter har sin bas i staden. Det finns även möjlighet till bra shopping i Charlotte, med många outlets och köpcentrum.

Outer Banks
North Carolinas Outer Banks är en del av delstatens fina kustremsa, och sträcker sig över ett mycket stort område. Outer Banks består av flera olika stränder och städer, och det finns mycket att se och upptäcka i regionen. Till exempel finns det möjligheter att utöva många olika typer av friluftssporter, som till exempel wakeboarding eller segling, och det går även bra att sola och bada på de många stränderna.

I Outer Banks finns även flera spännande fyrar, bland annat Currituck Beach Light, som är både vackra och ger en makalös utsikt över kusten. Läs mer om regionen Outer Banks på North Carolinas officiella turistsida.

Hyra bil i North Carolina

För att få ut det bästa av semestern i North Carolina är det en bra idé att hyra bil. Det kan vara svårt att ta sig till mindre platser med kollektivtrafik, och med hyrbil går resorna både enklare och smidigare, och det blir även roligare att upptäcka mindre ställen som man annars inte hade sett.

I North Carolina finns hyrbilsbolagen i alla större städer, och de finns även givetvis representerade på statens flygplatser. Önskar man hyra bil under resan rekommenderas det att boka bilen i förväg, för att få bästa pris.

Mer om att hyra bil i USA går att läsa om här:

Nationalparker och stränder

Det finns flera trevliga nationalparker och underbara stränder i North Carolina. Till exempel är Great Smoky Mountains National Park en av de häftigaste naturupplevelserna i delstaten, med sina magnifika berg och makalösa natur. Här finns allt från vackra vandringsleder och spännande historiska inslag.

Vill man upptäcka North Carolinas fantastiska kustremsa är ett besök på Crystal Coast ett måste. Regionen är hem till flera underbara stränder med perfekta möjligheter till bad och avslappning. Crystal Coast har även flera berömda och vackra fyrar som går att besöka, och städerna i regionen är mycket trevliga att besöka.