New Hampshire

New Hampshire- The Granite State

I USA:s nordöstra del ligger den lilla staten New Hampshire. New Hampshire är både til ytan och invånarmässigt en av de minsta staterna i landet, men det finns ändå mycket att se och upptäcka i delstaten. Det finns till exempel en mycket rik historia i delstaten, då det är en av de äldsta av de förenta staterna.

Landskapet i New Hampshire är bergigt och under vinterhalvåret är skidåkning en av de främsta turistmagneterna och under sommaren lockar de fina stränderna många besökare. Delstatens största stad heter Manchester och huvudstaden är Concord.

Att göra i New Hampshire

I New Hampshire finns en härlig blandning av fantastiska landskap, berg och sköna sandstränder, samtidigt som delstatens rika historia gör att det också finns många intressanta museer och byggnader att besöka.

Concord
Concord är en av de äldsta städerna i New Hampshire, och det finns därför mycket att se i staden. New Hampshire State House är till exempel ett av de äldsta stadshusen i hela landet, och är i bruk än idag. På Main Street finns flera byggnader, hotell och restauranger som besökts av prominenta amerikanska personer, som till exempel Abraham Lincoln, Richard Nixon och Theodore Roosevelt.

Concord har även många trevliga museum, som till exempel Capitol Center for the Arts, New Hampshire Historical Society och planetariet McAuliffe-Shepard Discovery Center.

Hampton Beach
En av de mest kända platserna i New Hampshire är Hampton Beach, som under sommarhalvåret lockar många soldyrkare och badentusiaster. Hampton Beach är en badort med mycket hög standard, och vattnet är ett av de bästa i hela landet. I Hampton Beach finns det även en pittoresk strandpromenad med butiker och restauranger.

En av de mest kända platserna i den lilla orten är Hampton Beach Casino Ballroom, som lockar inte bara besökare utan även kända sångare. Det anordnas årligen flera festivaler i Hampton Beach, och bland de mest kända är Hampton Beach Seafood Festival och Hampton Beach Sand Sculpture Competition. Läs mer på Hampton Beachs officiella sida.

Wildcat Mountain
En av de bästa och mest populära skidresorterna i New Hampshire är Wildcat Mountain. Här finns närmare 50 olika skidbackar i varierande svårighetsgrader, och landskapet runt berget är helt makalöst vackert. Även på sommaren bjuder Wildcat Mountain på spännande äventyr, med bland annat en linbana som tar en upp till toppen och dess hisnande vyer. Berget har också en häftig zipline, alltså en linbana där man hänger i en sele, där man får åka ner för berget. Det är en helt unik upplevelse, och inget för den höjdrädde! Läs mer om Wildcat Mountain på den officiella hemsidan nedan:

Hyra bil i New Hampshire

Eftersom New Hampshire är en så pass liten delstat passar det alldeles utmärkt att upptäcka området med hyrbil. Med en hyrbil går det både snabbt och enkelt att ta sig runt till olika städer och sevärdheter. Det finns flera fantastiskt fina vägar som tar en genom makalös natur och historiska platser. Läs mer om dessa sceniska vägar på www.visitnh.gov.

Det går att hyra bil på samtliga flygplatser och i de större städerna i New Hampshire. Observera att det rekommenderas att boka hyrbilen i förväg innan avfärd, för att vara säker att den finns på plats.

Mer om att hyra bil i USA går att läsa om här: