Nebraska

Nebraska – Cornhusker State

Nebraska ligger i centrala USA och har tack vare sin placering varit en genomfartsstat för resande mellan öst- och västkusten under många hundra år. Landskapet är slätt med prärier, och det finns många vidunderliga vyer i delstaten.

Nebraskas huvudstad heter Lincoln, och den största staden är Omaha. Det finns många historiskt intressanta sevärdheter i delstaten, då många pionjärer bosatte sig i området, särskilt under guldruschen.

Att göra i Nebraska

I Nebraska finns en härlig blandning av visträckta landskap, storstad och historiska sevärdheter: något för alla helt enkelt!

Omaha
Omaha är Nebraskas största stad, och det finns gott om saker att se och göra i staden. Förutom bra shopping och många trevliga restauranger finns det även många museer och nöjesattraktioner för hela familjen. Till exempel är Henry Doorly Zoo en av de mest välbesökta sevärdheterna i hela delstaten, och på Durham Museum går det att följa den amerikanska västerns historiska utveckling.

Pioneer Village
Precis vid Highway 6 vid Minden ligger det stora friluftsmuseet Pioneer Village. I Pioneer Village finns ett stort antal byggnader från 1830-talet och framåt, och här får man lära sig mer om det amerikanska livets utveckling fram till nutid.

Det går bland annat att beskåda gamla fordon, besöka gamla butiker och hus och även uppleva skådespel av personer i tidstypiska kläder. Ett perfekt utflyktsmål för hela familjen! Läs mer om Pioneer Village genom länken nedan:

Chimney Rock
I västra Nebraska finns en av delstatens mest kända landskap. Chimney Rock är en unik bergsformation som reser sig högt över det omgärdande landskapet. Den kom därför under 1800-talet att bli ett känt landmärke bland de som emigrerade från östkusten till västkusten, och idag är Chimney Rock ett historiskt landmärke som årligen besöks av tusentals turister. I området finns även ett museum med utställningar om Chimney Rocks betydelse och emigrationen till väst.

Läs mer om Chimney Rock på www.nps.gov.

Hyra bil i Nebraska

Att hyra bil i Nebraska är en mycket trevlig upplevelse. Med hyrbil går det lätt att stanna till på olika ställen på vägen, och de vidsträckta landskapen bjuder på fantastiska vyer. Med bil går det även lättare och smidigare att ta sig till delstatens olika delar.

I Nebraska finns hyrbilskontor och upphämtningsplatser i alla större städer och även på flygplatserna. Det är bäst att hyra bilne online innan avresa, för att säkerställa att bilen finns på plats när den ska hämtas upp.

Mer om att hyra bil i USA går att läsa om här: