Mississippi

Mississippi – The Magnolia State

Mississippi är delstaten som ofta kallar sig för den amerikanska musikens födelseplats. I den lilla staten i södra USA föddes nämligen Elvis Presley, och staten har en stark musiktradition blandat med unik natur.

Att göra i Mississippi

Biloxi
En av de främsta turistorterna i Mississippi är Biloxi. Staden ligger precis vid kusten, och här finns det mycket fina stränder där det går att både sola och bada. Biloxi är även känt för sina kasinon, och det är en fartfylld stad med ett rikt nattliv. Det finns också flera historiska sevärdheter i staden, bland annat flera hus från 1800-talet.

Jackson
Jackson är både huvudstad och största stad i Mississippi. Jackson är kanske mest känd för sitt anrika musikliv, och flera världsberömda musiker inom genrerna blues och jazz har påbörjat sin musikkkarriär i staden. I Jackson finns många historiska byggnader att besöka. Bland annat är Mississippi State Capitol och Eudora Welty House Museum två populära sevärdheter. Det finns även flera mycket trevliga parker i staden.

Shiloh
En av de största slagen under det amerikanska inbördeskriget tog plats i Shiloh, och idag finns där en spännande och intressant militärhistorisk park i området. I parken finns det flera monument till minne av de soldater som stupade i slaget, och det är en lärorik upplevelse att besöka Shiloh. Det finns även möjlighet till guidade turer i parken för att få ut det mesta av besöket. Läs mer på www.nps.gov

Hyra bil i Mississippi

Att hyra bil i Mississippi är en mycket bra idé om man vill få ut det mesta av sin semester i delstaten. Tack vare statens storlek går det lätt att ta sig till de olika delarna med bil, och det går även att köra till mer svårtillgängliga ställen med hyrbil. Det går att hämt upp och hyra bil i samtliga större städer i Mississippi, och även på flygplatserna. Det rekommenderas att boka bilen online i förväg.

Mer om att hyra bil i USA går att läsa om här:

Parker och stränder

Mississippi har mycket varierande landskap, med både träskmarker, berg och en fantastisk kustlinje. Det finns helt enkelt något för alla i delstaten!

Parker i Mississippi
De flesta parkerna i Mississippi har militärhistorisk anknytning, och är mycket intressanta och spännande att besöka. Tupelo, Vicksburg och Brices Cross Roads är tre av de mest berömda och välbesökta militärhistoriska parkerna i Mississippi, och de spelade alla en mycket stor roll i amerikanska inbördeskriget.

Vill man uppleva riktigt friluftsliv med vandring och hisnande natur är ett besök i Natchez Trace ett måste. Natchez Trace är en rutt som tar en på en resa i både tid och olika miljöer. Rutten användes under flera århundraden och är mycket vacker att gå på.

Stränder i Mississippi
Mississippi har en fantastisk kustremsa med många underbara stränder och mycket sol och bad. Vid kusten ligger Gulf Islands National Seashores, som är ett antal öar med makalösa stränder. Här är sanden vit och vattnet kristallklart och det finns goda möjligheter till flera uteaktiviteter, som dykning och surfning. Gulf Islands National Seashores är ett riktigt semesterparadis som bara måste upplevas!