Minnesota

Minnesota – The North Star State

Minnesota ligger precis på gränsen till Kanada, i USA:s nordliga mitt. Delstaten har många vackra landskap, och är känt för sin utbredda agrikultur. Staten har även en kustremsa mot Lake Superiour med mycket vackra vyer. Minnesotas huvudstad heter Saint Paul, medan den största staden är Minneapolis.

Att göra i Minnesota

Det finns mycket att se och upptäcka i vackra Minnesota. Det finns mycket vacker natur att njuta av, men även storstadsliv och trevliga småbyar.

Como Park Zoo and Conservatory
I Minnesotas huvudstad Saint Paul ligger en av delstatens främsta besöksmål Como Park Zoo and Conservatory. Parken grundades i slutet av 1800-talet, och består av ett mycket stort område med många blandade attraktioner.

Bland annat finns det stora orangeriet som har fantastiska trädgårdar och botaniska sevärdheter. Djurparksdelen har många olika djurarter, och det finns även ett nöjesfält och ett mycket fint grönområde runt sjön Como. Läs mer på www.comozooconservatory.org.

Minneapolis
I Minnesotas största stad Minneapolis finns mycket att se och göra. Bland annat finns där flera intressanta museer att besöka, till exempel Walker Art Center och Mill City Museum är definitivt värda ett besök. I staden finns även en fantastisk offentlig skulpturpark som tar besökare genom både trevlig natur och vacckra konstverk. I Minneapolis finns även spännande Sea World, som går att läsa mer om samt boka biljetter till via länken nedan.

Minnesota och Minneapolis har ett mycket rikt kulturarv från svenska och andra skandinaviska länder, och ett av de mest populära museerna i staden är American Swedish institute, där det går att följa de emigrerande svenskarnas liv och resa i USA.

Voyageurs National Park
En av de absolut vackraste sevärdheterna och utflyktsmålen i Minnesota är Voyageurs National Park, som ligger precis på gränsen till Kanada. Det finns många fina vattenområden i parken, och det är ett mycket populärt resmål för de som är intresserade av vattenaktiviteter som kajakpaddling och fiske. Det finns flera vackra vandringsleder i parken med riktigt makalösa vyer. Läs mer på www.nps.gov.

Hyra bil i Minnesota

Det allra bästa sättet att färdas i Minnesota är att hyra bil. Med hyrbil blir resan både smidigare och trevligare, då det är mycket enklare att ta sig till delstatens olika sevärdheter. Det går att hyra bil på samtliga flygplatser i staten, och även i de större städerna.

Det rekommenderas att boka bilen hemma online innan avresan, då det

Mer om att hyra bil i USA går att läsa om här:

Nationalparker och stränder

Det finns flera fantastiska parkområden i Minnesota som bjuder på vackra vyer och intressanta sevärdheter. Det finnns bland annat flera nationalhistoriska parker med historiska byggnader. Grand Portage, och Pipestone är två av dessa historiskt intressanta områden med vandringsleder och vackra landskap.

I Minnesota finns även ett antal fina badstränder som är perfekta för sol och bad när vädret tillåter. Två av de allra bästa stränderna i delstaten ligger i staden Annandale och vid Lake Pelican. Vid dessa stränder finns det även möjligheter till olika vattensporter, camping och fiske.