Michigan

Michigan – The Wolverine State

Michigan är en av de nordligaste staterna i USA, och ligger på två halvöar. Det gör att statens landskap är mycket unika och det finns även många strandområden i delstaten. Michigan koloniserades av Frankrike redan på 1600-talet, och det finns många historiskt intressanta platser att se och upptäcka i Michigan.

Michigans huvudstad är Lansing, men den största staden är Detroit.

Att göra i Michigan

I Michigan lever vacker natur och spännande historia sida vid sida, och det finns väldigt många sevärdheter att besöka i delstaten.

Mackinac Island
En av Michigans vackraste och mest populära semesterresorter är Mackinac Island, som ligger i Lake Huron. På ön finns flera underbara badstränder, naturområden och samhällen. Ön är vida känd för sin fantastiska arkitektur, och det är mycket härligt att strosa runt i mysiga Mackinac City. Det finns fina cykelleder och vandringsleder som går runt hela ön, och det finns även möjligheter till camping på vägen.

The Henry Ford
The Henry Ford är ett av de finaste museerna i Michigan, och grundades av biltillverkaren Henry Ford. Museet består till största del av Fords personliga samling av olika artefakter och historiskt viktiga saker, och museet har både en ute- och innedel.

Bland annat går det där att besöka Thomas Edisons laboratorium, John F. Kennedys limousin och bussen som Rosa Parks färdades på. The Henry Ford har samlat många av de allra viktigaste sakerna från USA:s historia, och det är en fantastisk upplevelse att besöka museet. Läs mer på www.thehenryford.org.

Traverse City
Traverse City är en mycket trevlig stad i västra Michigan. Staden är mest känd för sina körsbärsodlingar, och under den årliga National Cherry Festival firas bäret med både pompa och ståt. Men det finns även mycket annat att se och göra i den lilla staden. Till exempel finns det ett stort antal historiska byggnader i staden, och med närheten till havet bjuds man även på fantastiska vyer.

I området runt Traverse City ligger även flera vinerier, som producerar många olika sorters vin. Många av dessa vinerier är öppna för allmänheten och är riktigt trevliga att besöka.

Hyra bil i Michigan

Det är en mycket trevlig upplevelse att hyra bil i Michigan, och det förhäjer upplevelsen av den magiskt vackra staten. Mellan de två halvöarna som utgör delstaten går det en bro, och det går därför bra att färdas mellan halvöarna.

Det går att hyra bil i alla större städer i delstaten och det finns även hyrbilskontor på flygplatserna. Det allra bästa är att boka bilen online innan avresan, för att förenkla upphämtningen av bilen.

Mer om att hyra bil i USA går att läsa om här:

Nationalparker och stränder

De flesta nationalparkerna i Michigan ligger runt kusten, och det finns mycket dramatiska landskap med hisnande vyer att besöka där. Bland de mest kända nationalparkerna är Sleeping Bear Dunes, som är makalöst vackra stränder och klara vatten, och Pictured Rocks. Pictured Rocks har ett fantstiskt landskap med sandstenar i olika färger. Där finns också kilometerlånga stränder och fantastiskt vatten.

Det finns även ett par historiska parker i Michigan, som alla har olika teman. Till exempel Motor Cities i Detroit som fokuserar på delstatens kända bilproduktion, och Keweenaw där man förr i tiden grävde efter koppar.

Läs mer om de olika nationalparkerna i Michigan på ww.nps.gov.