Maine

Maine – Pine Tree State

Maine är en av de mest unika staterna i USA när det kommer till natur. Med sitt läge på landets nordöstra kust bjuder Maine på en mycket dramatisk kustlinje med skarpa klippor och inlandet bär på skog och låga kullar. Maine är känt som en av de vackraste staterna, och det finns väldigt mycket att se och göra i den nordliga delstaten som gränsar till Kanada. Det finns även goda möjligeheter till sol och bad i delstaten.

Augusta är Maines huvudstad, medan Portland är delstatens största stad.

Att göra i Maine

Med sin otroligt häftiga kustlinje och anrika historia som en av de äldsta staterna i USA bjuder Maine på något för alla.

Portland
I Maines största stad Portland finns det många trevliga sevärdheter och mycket att se och göra. Staden ligger vid kusten, och en av de mest spännande attraktionerna där är valsafari, men staden är även mycket känd för sina fina fyrtorn. Det finns en del mycket trevliga guidade turer till dessa fyrton, vilket går att läsa mer om här.

Portland har en mycket rik historia, och ett av de finaste gamla kvarteren är Old Port som genomsyras med en mycket pittoresk känsla. Det finns flera vackra parker i staden, och med havet så nära bjuds man på otroligt fina vyer i Portland.

Acadia National Park
Acadia National Park är den mest välbesökta nationalparken i Maine, och ligger på delstatens kustremsa. Acadia är ett riktigt paradis för naturälskare, med sina dramatiska klippor, vackra vandringsleder och cykelvägar, och magiska skogar. Här finns även berg och strandområden där det går bra att bada. I Acadia finns helt enkelt något för alla!

Läs mer om Acadia National Park på www.nps.gov.

Old Orchard Beach
Är man sugen på sol och bad är ett besök i den vackra staden Old Orchard Beach ett måste. Old Orchard Beach ligger i södra Maine och är en av de främsta semesterresorterna i delstaten.

I Old Orchard Beach finns förutom en mycket trevlig stadskärna även en fantastisk strand som är över en mil lång. Vid stranden finns även en mycket fin strandpromenad med butiker och restauranger. På Old Orchard Beach Pier ligger ett kasino, och på stranden finns även ett nöjesfält med karuseller.

Hyra bil i Maine

Maine lämpar sig perfekt för hyrbil med sina korta avstånd och utmärkta vägar. Genom att hyra bil i Maine går det lätt och smidigt att ta sig runt till delstatens olika trevliga delar, och det går även att göra en rundtur på kusten och njuta av naturen till fullo.

Det finns flera fantastiska vägar som är gjorda för att visa upp det allra bästa av Maines natur och kultur, och som är mycket trevliga att köra på. Det går att läsa mer om dessa på Maines officiella turistsida.

Det allra bästa är att hyra bilen online i förväg för att vara säker på att bil finns på plats vid upphämtning. Det går att hyra bil i samtliga större städer i Maine.

Mer om att hyra bil i USA går att läsa om här: