Kentucky

Kentucky – Bluegrass State

Kentucky är en medelstor stat i USA:s östra del. Staten är välkänd för sina lantbruk, sin hästuppfödning och och sitt rika viltliv. Kentucky har många fantastiska landskap, bland annat det massiva grottsystemet Mammoth Cave.

Kentucky har även en mycket anrik historia, och är en av de äldsta staterna i USA. Delstatens huvudstad heter Frankfort, medan den största staden är Louisville.

Att göra i Kentucky

I Kentucky finns en stor variation av aktiviteter. Oavsett om man är sugen på friluftsliv eller storstadspuls finns det i Kentucky!

Louisville
Louisville är en mycket gammal stad, grundad i slutet av 1700-talet, och har därför många historiskt intressanta sevärdheter. Det finns bland annat flera historiska kvarter där de gamla byggnaderna i finns bevarade. I Old Louisville finns den största samlingen viktorianska hus i hela landet, och därför mycket att både se och göra.

Vill man uppleva Louisvilles storstadspuls ska man bege sig till kvarteret The Highlands, där stadens nattliv och restauranger ligger i fokus. Det finns även flera trevliga museer i Louisville, bland annat Louisville Slugger Museum & Factory som visar baseballens historia och tillverkning av baseballträn.

Mammoth Cave
Den absolut häftigaste platserna i Kentucky är Mammoth Cave National Park. Mammoth Cave ligger i centrala Kentucky, och är det längsta grottsystemet som finns i hela världen. Nationalparken inkluderar bara en del av systemet, och är mycket häftigt att besöka. Det finns flera olika guidade turer i grottorna där man får uppleva många spännande historier och myter som omgärdar det massiva grottsystemet.

Läs mer på www.nps.gov.

Bardstown
En annan stad med mycket historia är Bardstown i Kentuckys centrala delar. Staden har en anrik historia, och även ett av de största museerna dedikerade till det amerikanska inbördeskriget i hela USA.

Bardstown är dock mest berömt för sin produktion av bourbon, och staden arrangerar årligen Kentucky Bourbon Festival. Även stadens kända whiskyproduktion hyllas i staden med hjälp av Oscar Getz Museum of Whiskey, där man får lära sig mer om den historiska utvecklingen av den amerikanska whiskyn.

Hyra bil i Kentucky

Att hyra bil i Kentucky är en mycket trevlig upplevelse och är ett perfekt alternativ när det gäller transport mellan statens olika delar. Med hyrbil går det lätt att ta sig runt i Kentucky, och genom att köra genom de vackra landskapen får man även uppleva den vackra naturen.

Det rekommenderas att boka hyrbilen hemma innan avresa för att förenkla upphämtningen vid ankomst.

Mer om att hyra bil i USA går att läsa om här: