Kansas

Kansas – The Sunflower State

Kansas en den mest centrala staten i USA, och är idag en av de stater som har mest åkerland i hela landet. Delstaten har en lång och rik historia, och har spelat en stor roll i de många striderna som ägt rum i USA, och de amerikanska urinvånarna som bebott området har lämnat många historiska arv.

Topeka är Kansas huvudstad, men den största staden i delstaten är Wichita.

Att göra i Kansas

I Kansas finns ett stort utbud av både intressanta museum och historiska sevärdheter, och med den långa traditionen av agrikultur finns det även flera bondgårdar att besöka med roligheter för hela familjen.

Wichita
Kansas kulturella center är utan tvekan delstatens största stad Wichita. Där finns ett stort antal museer, men även ett rikt storstadsliv med många butiker och restauranger. Det är även en mycket familjevänligstad, där många av sevärdheterna är designade för att uppskattas av hela familjen.

Bland annat går det att besöka Sedgwick County Zoo, som är den mest besökta turistattraktionen i hela delstaten. I djurparken finns det ett stort antal exotiska djur, med till exempel gorillor, tigrar och pingviner. Även Museum of World Treasures har många trevliga utställningar riktade till hela familjen.

Strataca
En av de mest populära och omtyckta sevärdheterna i Kansas är Strataca, som är ett museum förlagt i en av delstatens gamla saltgruvor. Gruvan är en av de största i sitt slag i hela världen, och även den enda som är öppen för allmänheten i USA. Gruvan ligger 200 meter under jorden, och det är en mycket häftig upplevelse att åka ner i gruvan.

Museet består av många spännande artifakter från den gamla gruvindustrin i Kansas, och det finns många olika utställningar och interaktiva delar att ta del av. Bland annat går det att ta en tur ner ännu djupare i gruvan och för en stund uppleva ett komplett mörker under jorden. Läs mer om Strataca på museets officiella hemsida nedan:

Deanna Rose Children’s Farmstead
I staden Overland Park ligger den trevliga familjeattraktionen Deanna Rose Children’s Farmstead, och vill man åka på en utflykt med hela familjen är detta det perfekta resmålet. Deanna Rose Children’s Farmstead består av flera olika delar, med bland annat bondgårdsdjur, en fjärilsträdgård och rovfåglar.

Området har även mycket vacker natur och många fina vandringsleder, och det finns också en del historiska sevärdheter som till exempel en gammal skola och en utställning om de amerikanska urinvånarnas liv i området. Mer om Deanna Rose Children’s Farmstead går att läsa på den officiella hemsidan.

Hyra bil i Kansas

Det är en mycket trevlig upplevelse att hyra bil i Kansas, och det är det bästa färdsättet om man vill upptäcka så mycket som möjligt i delstaten. Det går att hyra bil i alla de större städerna i Kansas, och även på flygplatserna i delstaten.

Det finns flera trevliga vägar som är gjorda för att bjuda på vackra utsikter och historiskt intressanta platser. Dessutom går en del av den legendariska Route 66 genom delstaten. Läs mer om dessa på Kansas officiella turistsida.

Mer om att hyra bil i USA går att läsa om här: