Indiana

Indiana – The Hoosier State

Indiana är en av de stater som gränsar till de stora sjöarna i nordliga USA och ligger nära Chicago. Indiana har mycket vacker natur och trevliga städer att besöka. Det finns även flera nöjesattraktioner i staten, som är riktade till hela familjen.

Den största staden i delstaten, och tillika huvudstad, är Indianapolis.

Att göra i Indiana

Förutom Indianas storslagna natur finns det även många trevliga sevärdheter i de många städerna. Det finns även många historiskt intressanta platser att besöka.

Shipshewana
Shipshewana är mest känt för sina många auktionshus, loppmarknader och historiska delar. Det finns även ett mycket stort antal trevliga antikaffärer och restauranger, och det finns en stark amish-kultur i staden, inklusive ett mycket trevligt amish-museum. I Shipshewena anordnas årligen flera trevliga festivaler med varierande teman. läs mer på stadens officiella hemsida här.

Indianapolis
Indianapolis är både Indianas största stad och huvudstad, och det finns mycket att se och göra i staden. Flera museer och ett stort antal monument pryder stadens centrala delar. Bland annat är Indiana World War Memorial Plaza och James Whitcomb Riley Museum Home några av de mest välbesökta sevärdheterna i staden.

I Indianapolis finns även världens största Children’s Museum, som är ett underbart utflyktsmål för hela familjen. Museet innehåller många roliga interaktiva delar för alla åldrar, och det finns stora lekområden.

Fort Wayne
Fort Wayne är en av de större städerna i Indiana, och ligger i statens nordöstra del. I Fort Wayne finns det mycket roligt för hela familjen. Till exempel finns det i staden en stor djurpark, Fort Wayne Children’s Zoo, som har hyllats som en av USA:s bästa djurparker. Det finns även ett historiskt center med många trevliga utställningar och historiska artefakter.

Hyra bil i Indiana

För att enklast ta sig fram i Indiana rekommenderas det att man hyr en bil. Det gör resan både lättare och trevligare, och det är även smidigt att ta sig till platser som annars hade varit svåra att ta sig till med hjälp av kollektivtrafik.

Det går att hyra bil på de stora flygplatserna och i de större städerna i Indiana, men det är en bra idé att boka bilen i förväg för att vara säker på att den finns på plats vid ankomsten.

Mer om att hyra bil i USA går att läsa om här:

Nationalparker och stränder

En av de absolut mest populära nationalparkerna i delstaten är Indiana Dunes i norra Indiana. Indiana Dunes sträcker sig längs kustremsan vid Lake Michigan, och där finns det både underbar natur och fantastiskt fina stränder där det går att både bada och sola. Det finns även många vackra vandringsleder och möjligheter till fågelskådning, fiske och camping i området. Läs mer på www.nps.gov.

Det finns även flera intressanta historiska parker i Indiana, där en av de mest berömda och välbesökta är George Rogers Clark National Historic Park. I parken bjuds besökare på bland annat häftiga monument och en riktigt intressant historielektion.