Delaware

Delaware – The First State

Delaware är den näst minsta staten i hela USA, men är en av de mest tätbefolkade staterna. Delaware ligger på USA:s östkust och gränsar bland annat till New Jersey. Det finns en makalöst fin kustremsa i delstaten, med många underbara badstränder.

Delaware är en av de allra äldsta staterna i USA, och det finns därför också många historiskt intressanta sevärdheter att besöka. Den största staden är Wilmington, medan huvudstaden är Dover.

Att göra i Delaware

I Delaware finns en mycket spännande mix av gammalt och nytt, och det finns verkligen något för alla i den lilla delstaten!

Dover
Dover grundades redan i början av 1600-talet, och har därför mycket historia att bjuda på. Bland annat finns det ett gammalt historiskt distrikt i staden med många trevliga byggnader, butiker och restauranger. I området finns även Sewell C. Biggs Museum of American Art, där det går att beskåda konst från de senaste 400 åren.

Det finns även flera andra trevliga museum och parker att besöka i Dover. Till exempel ligger Delaware State Museum och First State Heritage Park, där det går att uppleva staden som den såg ut förr i tiden.

Delawares stränder
Delaware är känd för sin fantastiska kustlinje. Längs kusten finns flera städer med otroligt fina badstränder som under sommarhalvåret lockar många besökare från de närliggande storstäderna.

En av de största badresorterna är Rehoboth Beach, och dit kommer många semesterfirare för att njuta av både den vackra stranden men även den pittoreska och gemytliga stadskärnan. I närheten ligger även de något mindre städerna Lewes, Dewey Beach, Bethany Beach, South Bethany och Fenwick Island, som tillsammans utgör Delawares stränder. På stränderna går det även att vindsurfa och utöva många andra vattensporter.

Winterthur Museum
Winterthur är ett populärt och känt utflyktsmål i Delaware. Förutom ett stort museum är Winterthur även hem till en makalös trädgård och ett stort bibliotek. Herrgården var i privat ägo tills för 60 år sedan, då ägaren, samlaren och blomexperten Henry Francis DuPont beslöt att öppna upp gården för allmänheten.

På Winterthur finns många intressanta utställningar, bland annat med fokus på konst och amerikansk historia. Trädgården innehåller många ovanliga blommor och andra växter, och det finns mycket att se och uppleva på Winterthur för hela familjen. Läs mer på Winterthurs officiella hemsida nedan:

Hyra bil i Delaware

Med en hyrbil i Delware går det att åka på många trevliga utflykter. Den lilla delstaten lämpar sig perfekt för bilresor, och det går lätt och snabbt att ta sig till de olika delarna. Särkilt kustremsan är perfekt att upptäcka med en hyrbil.

Det finns även flera speciella bilrutter som är utformade för att ge besökarna den bästa upplevelsen av landskapen och historiska sevärdheter i Delaware. Läs mer om dessa rutter här.

Det går att hyra bil på samtliga flygplatser och i de större städerna i Delaware.

Mer om att hyra bil i USA går att läsa om här: