Connecticut

Connecticut – The Constitution State

Connecticut är en av de mindre staterna som ligger på USA:s nordöstra kust. Staten har en lång historia, och är en av de äldsta staterna i landet. De södra delarna av Connecticut går in i New Yorks storstadsområde, och hela delstaten är en av de mest tätbefolkade.

Huvudstaden i Connecticut är Hartford, medan den största staden är Bridgeport.

Att göra i Connecticut

Med sin fantastiska kustlinje finns det många trevliga stränder i Connecticut, men även flera mysiga städer och mycket historia att upptäcka.

New Haven
New Haven är en av de trevligaste städerna i Connecticut. Staden ligger på delstatens norra kust, och inkluderas ofta i New Yorks storstadsområde. New Haven är en mycket gammal stad och grundades i början på 1600-talet. Det finns därför mycket historiska sevärdheter i staden. Bland annat finns flera vackra kyrkor och byggnader i staden, och New Haven är även hem till det världsberömda universitetet Yale.

New Haven har även många trevliga grönområden, och med sin vackra kustlinje även fina strandpromenader. Lighthouse Point Park är definitivt värt ett besök, med sin vackra natur och historiska fyrtorn och pir.

Mystic Seaport
I staden Mystic ligger det makalösa museet Mystic Seaport, som är det största i sitt slag i hela världen. Här får man följa den maritima historiens utveckling på riktigt, då museet är uppbyggt som ett friluftsmuseum med många historiska byggnader. Det finns även en samling skepp i museet, och många av skeppen där är så unika att de är de enda som finns i sitt slag i hela världen.

Det finns även en kommersiell hamn i anslutning till museet, och det finns möjlighet att få lektioner i segling där i museets regi. Det går även att åka på kortare båtturer från hamnen. Läs mer på www.mysticseaport.org.

Mark Twain House
En av de mest kända och populära sevärdheterna i Connecticut är den världsberömde författaren Mark Twains hus i Hartford. Twain bodde i huset i nästan 20 år, och han skrev ett stort antal av sina mest kända och älskade verk i huset. Idag är byggnaden ett museum, och inredningen är som den var under tiden Twain levde i huset.

Mark Twain House innehåller även flera utställningar om författaren, och det anordnas årligen flera aktiviteter kopplade till Twain och hans kända verk. Det går att läsa mer om Mark Twain House på den officiella hemsidan nedan:

Stränder i Connecticut
Med sin fantastiska kustlinje finns det många vackra stränder att besöka i Connecticut. Sanden är vit och vattnet klart på dessa stränder, som under sommartid passar bra för både sol och bad och är anpassade för hela familjen.

En av de allra bästa stränderna är Ocean Beach Park som ligger i staden New London. Förutom den fantastiska stranden finns det även många nöjesattraktioner i staden, och det räknas som ett av Connecticuts sommarparadis. Även Short Beach i Stratford, Rocky Neck State Park i East Lyme och Seaside Park Beach i Bridgeport är kända stränder i delstaten.

Hyra bil i Connecticut

Med hyrbil går det lätt att ta sig runt i Connecticut, och tack vare delstatens lilla storlek går det att ta sig från hörn till hörn på bara några timmar med bil. Det passar därför utmärkt att bila i delstaten, och att köra längs Connecticuts kust är en fantastisk upplevelse.

Det rekommenderas starkt att hyra bilen online i förväg, för att vara säker på att rätt bil finns på plats när den ska hämtas upp.

Mer om att hyra bil i USA går att läsa om här: