Arkansas

Arkansas – The Razorback State

Arkansas är en av USA:s sydliga stater, och gränsar mot bland annat Louisiana. Staten spelade en stor roll i det amerikanska inbördeskriget, och det finns än idag många historisk intressanta sevärdheter att besöka.

Arkansas landskap är mycket varierande och bjuder på många trevliga vyer, och det finns både åkermark, berg och vidsträcka marker. Little Rock är både huvudstad och största stad i delstaten.

Att göra i Arkansas

Som nämnt finns det mycket att se och göra i Arkansas, både när det gäller historia och friluftsliv. Med sitt varma klimat har Arkansas även många varma källor och spännande natur.

Eureka Springs
En av de mer pittoreska städerna i Arkansas är Eureka Springs, som ligger i nordvästra Arkansas. Staden ligger på ett berg och har därför ett mycket unikt läge. Staden grundades under den viktorianska tiden, och har sedan grundadet varit en resort och populärt turistmål. Staden i sig är listad som en av de mest viktiga historiska platserna i delstaten.

I Eureka Springs finns det sevärdheter runt varje hörn, och det är en fantastisk upplevelse att besöka staden. Bland de mest kända sevärdheterna finns Thorncrown Chapel, Harding Spring och Crescent Hotel.

Hot Springs National Park
Hot Springs National Park ligger i de norra delarna av staden Hot Springs, och är vida känt som “the American Spa”. De många varma källorna har under århundraden brukats av människor som färdats långväga för att bota sina krämpor. I parken finns ett stort antal av dessa varma källor till beskådning, och det är en mycket häftig upplevelse att se källorna i den vackra naturen.

I parken finns även många badhus och spa:n där man drar nytta av de lokala varma källorna, och där det går bra att upptäcka både historien kring den amerikanska spa-kulturen och avnjuta en stunds avkoppling. Läs mer på www.nps.gov.

Little Rock
Är man ute efter storstadspuls och shopping är ett besök i Arkansas huvudstad och största stad Little Rock ett absolut måste. Staden ligger vid Arkansas River och här finns mycket att se och göra. Bland annat finns det flera museer, konstgallerier och shoppingstråk med en stor blandning butiker.

Dessutom finns det ett mycket fint arbotorium i staden med träd och andra växter. I Little Rock ligger också Clinton Presidental Library, som förutom att husera ett bibliotek även har en utställningsdel som visar upp president Bill CLintons tid vid makten. Där finns även ett exakt replika av det ovala rummet uppbyggt, och är väl värt ett besök.

Hyra bil i Arkansas

Med hyrbil i Arkansas går det lätt att ta sig till och från olika städer och platser. Det är det perfekt färdmedlet om man vill få ut av det mesta av sin semester i delstaten, då det möjliggör många trevliga utflykter till parker och städer.

Det rekommenderas att hyra bilen online i förväg hemma, för att förenkla och försäkra att bilen finns på plats vid upphämtning. Det finns hyrbilskontor i alla större städer i Arkansas, och även på delstatens flygplatser.

Mer om att hyra bil i USA går att läsa om här: