Arizona

Arizona – The Grand Canyon State

Delstaten Arizona ligger i sydvästra USA, och gränsar bland annat till Mexiko. Klimatet i Arizona är därför mycket varmt, och landskapen är helt unika. Delstaten är kanske mest känd som hem till makalösa Grand Canyon, men det finns också mycket annat att se och göra i delstaten.

Arizona är en av de yngsta delstaterna, och har en stor andel urinvånare som bor i staten. Arizonas största stad och även huvudstad heter Phoenix.

Att göra i Arizona

Phoenix
Phoenix är både den största staden och huvudstad i Arizona, och det finns därför mycket att se och göra i den stora staden. Phoenix ligger i en ökenbelagd dal, men har tack vare flera människotillverkade vattenvägar har staden lyckats få ett rikt åkerlandskap och det odlas många olika grödor i området.

Phoenix är kanske mest känt för sina många olika friluftsaktiviteter, och då särskilt sina golfbanor. Det finns över 200 stycken golfbanor i området, och de närliggande bergiga landskapen bjuder på extremt fina vyer och även möjligheter till vandring och cykling. I staden finns det flera sevärdheter för hela familjen. Bland annat Phoenix Zoo, Japanese Friendship Garden, Historic Heritage Square och South Mountain Park, som är den högst belägna skyddade ökenberget i världen, är mycket populära attraktioner hos besökare.

För mer info och biljetter till utflykter i Phoenix-området, följ länken nedan:

Skidåkning i Arizona
Tack vare sitt bergiga landskap finns det flera fanastiska skidbackar och resorter runt om i Arizona. Flera av dessa skidresorter är öppna även på sommaren, med många andra trevliga och spännande aktiviteter att uppleva. Några av de mest populära skidresorterna ligger endast några timmar från Phoenix, och passar bra för en dagsutflykt.

Bland annat är Flagstaff Nordic Center, Arizona Snowbowl, Sunrise Park Resort och Mount Lemmon Ski Valley mycket omtyckta. Samtliga skidresorter har fantastiska backar för alla svårighetsgrader, och passar bra för hela familjen.

Läs mer på Arizonas officiella turistsida.

Arizona-Sonora Desert Museum
En av de mest kända attraktionerna i Arizona är Arizona-Sonora Desert Museum, som visar upp bland annat Sonora-öknens unika djurliv med hjälp av flera fantastiska utställningar. Museet innehåller en stor djurpark med flera djur som inte finns någon annanstans, och det går bland annat att se kattdjur, rovfåglar och reptiler på nära håll.

Museet innehåller även en historisk utställning om Sonora-öknen, och även ett konstgalleri.

Hyra bil i Arizona

Att hyra och köra bil i Arizona är det perfekta färdmedlet för att ta sig fram i delstaten. Med sin stora storlek och fantastiskt vidsträckta landskap är en hyrbil det absolut bästa sättet att ta sig runt i delstaten. Med hyrbil blir resan både enklare och trevligare, och man bjuds på många otroliga vyer på vägen.

Det går att hyra bil i samtliga större städer i Arizona, och även på delstatens flygplatser. Det finns flera särskilda vägar som är designade för att ge så spännande vyer som möjligt. Dessutom går även del av den legendariska Route 66 genom delstaten, och har man tillgång till bil är en tur på denna väg ett absolut måste. Mer om dessa scenic byways går att läsa om på Arizonas officiella turistsida.

Mer om att hyra bil i USA går att läsa om här:

Nationalparker

Arizona är hem till flera makalösa nationalparker, men den mest kända är utan tvekan otroliga Grand Canyon.