Alabama

Alabama – The Yellowhammer State

Alabama är en relativt liten stat i sydöstra USA. Staten är känt för sitt lantbruk, men även för sin roll i amerikanska inbördeskriget. I Alabama finns många intressanta sevärdheter och vacker natur.

Att göra i Alabama

U.S. Space & Rocket Center
En av de mest populära sevärdheterna i Alabama är U.S. Space & Rocket Center i Huntsville. Där finns en autentisk månraket att beskåda, och dessutom många intressanta utställningar om NASA:s rymdforskning. Helt enkelt ett måste, och perfekt utflyktsmål för hela familjen. Läs mer på den officiella hemsidan.

Historiska Montgomery
I Alabamas huvudstad Montgomery finns otaliga historiska sevärdheter. Det var bland annat där som konfederationen utsåg sin egna president, och det går även att besöka First White House of the Confederacy i Montgomery. Huset har kvar all sin originalinredning, och är mycket trevligt att besöka.

Det musikaliska Alabama
Alabama är även känt för sitt rika musikliv, och många av världens mest kända musiker, särskilt inom jazz, har sina rötter i delstaten. Är man intresserad av detta och Alabamas musikaliska kultur går det bland annat att besöka Alabama Jazz Hall of Fame i Birmingham, där det finns många fina utställningar om delstatens många jazzmusiker. Läs mer om detta på den officiella hemsidan nedan:

Hyra bil i Alabama

För att få ut det mesta av semestern i Alabama rekommenderas det att man hyr en bil. Kollektivtrafiken i delstaten är inte så väl utbredd, så med hyrbil går det enkelt att ta sig till mindre städer och naturområden som man annars inte kunnat nå.

Det går att hyra bil i samtliga större städer i Alabama, och även på de större flygplatserna finns hyrbilsbolagen representerade. Det rekommenderas att boka bilen online i förväg, för att vara säker på att den finns på plats vid upphämtning.

Mer om att hyra bil i USA går att läsa om här:

Nationalparker och stränder

Det finns flera trevliga nationalparker och stränder i Alabama. Kustremsan är inte så stor, men de stränder som finns där är mycket välbesökta och fina.

Nationalparker i Alabama
Alabama har många fina parker och naturområden, särskilt i de mer bergiga områdena. Bland annat är Chandler Mountain och Locust Fork ett populärt utflyktsmål för de som vill fly från storstadsstressen. Där finns både trevliga vandringsleder, makalösa vyer och spännande grottor. I området finns även flera historiska platser som går att besöka.

Även vid Alabamas största sjö Lake Guntersville finns det många trevliga platser att slappna av vid. Sjön erbjuder både fiske och lugn, och det finns flera mysiga städer i området. Det finns även vandringsleder och andra aktiviter i området.

Stränder i Alabama
Alabamas stränder är kända för sin fina kvalitet och härliga badvatten. Vid staden Foley ligger Gulf Shores, som har några av de allra finaste stränderna och varmaste badvattnet i Alabama. Även Orange Beach har fantastiska stränder, och på hela kusten finns möjligheter till många olika vattensporter och aktiviteter.